Ne kasdien ant stalo puikuojasi batatai, ko gero, todėl, kad daugeliui nepriimtinas jų saldumas. Bet su jais galima pagaminti tikrai nemažai skanių patiekalų. Išbandykite ir galbūt jums patiks.
2 porcijoms:
2 vištos krūtinėlių
žiupsnelio rūkytos paprikos, grūstų aitriųjų paprikų
3 vidutinio dydžio batatų
100 g konservuotų raudonųjų pupelių
100 g konservuotų kukurūzų
100 g brokolinio kopūsto
1 pomidoro
1 česnako skiltelės
pusės raudonos saldžiosios paprikos
pusės raudonojo svogūno
2 svogūno laiškų
žiupsnelio tarkuoto fermentinio sūrio
druskos, juodųjų pipirų
Gaminimo eiga:
- Vištos krūtinėles iš abiejų pusių apibarstykite rūkyta paprika, aitriosiomis paprikomis, druska ir juodaisiais pipirais. Palikite marinuotis.
- Batatus įvyniokite į foliją ir kepkite apie 1 val. 180 °C orkaitėje, kol bus minkštos (kepimo laikas priklausys nuo batatų dydžio).
- Keptuvėje įkaitinkite aliejų, sudėkite kubeliais pjaustytą svogūną ir pomidorą, juostelėmis pjaustytą papriką. Kai daržovės suminkštės, dėkite nusausintas pupeles, kukurūzus, brokolinį kopūstą, pjaustytus svogūnų laiškus, kepkite keletą minučių ir tada dėkite išspaustą česnako skiltelę, pagardinkite druska, juodaisiais pipirais ir išmaišykite.
- Vištos krūtinėles apkepkite keptuvėje su šiek tiek aliejaus iš abiejų pusių po 1–2 min.
- Nupjaukite batatų viršų, išskobkite vidų.
- Į kepimo skardą sudėkite išskobtus batatus ir vištos krūtinėles. Kepkite 180 °C orkaitėje 10 min.
- Tada skardą išimkite iš orkaitės, įdarykite batatus daržovėmis, užberkite šiek tiek tarkuoto fermentinio sūrio ir kepkite kartu su krūtinėlėmis dar 5 min., kol sūris išsilydys.
Patarimas: batatus galite pakeisti paprastomis bulvėmis, bus tikrai ne mažiau skanu.