Pradinis / Receptai / Kokosinis duonos pudingas

Kokosinis duonos pudingas

Duonos pudingas – tai puikus būdas nuobodžią šviesią duoną prikelti naujam gyvenimui. Tobulam variantui rinkitės sviestinę „brioche“ duoną, kuri idealiai tinka desertams, nes yra saldesnė ir puikiai skrunda dėl sudėtyje esančio sviesto.

Reikės:

8 riekių sviestinės „brioche“ duonos

½ stiklinės rudojo cukraus

2 kiaušinių

300 ml kokosų pieno arba grietinėlės

2 šaukštelių vanilės ekstrakto

1–2 šaukštų sviesto

4 šaukštų viskio arba brendžio (nebūtina)

miltelinio cukraus

¼ šaukštelio druskos

Gaminimo eiga:

Duonos riekes paskrudinkite orkaitėje, suplėšykite ir dėkite į kepimo indą. Kiaušinius suplakite. Į nedidelį prikaistuvį sudėkite cukrų, druską, supilkite kokosų pieną, vanilę, viskį. Maišydami kaitinkite ant nedidelės ugnies, kol cukrus ištirps. Šiai masei leiskite šiek tiek pravėsti, tuomet įmaišykite plaktus kiaušinius. Ją užpilkite ant duonos ir spustelkite, kad duona prisigertų daugiau skysčio.

Ištirpdykite sviestą, juo apšlakstykite pudingo viršų. Pašaukite į orkaitę ir kepkite 20–25 minutes.

Duonos pudingą patiekite su mėgstamu saldžiu padažu, saldintu sutirštintu pienu ar uogiene. Apibarstykite milteliniu cukrumi.

Julijos Steponavičiūtės receptas ir nuotraukos

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top
%d bloggers like this: