Taip įdarytas batonas papuoš jūsų užkandžių stalą. Pagaminti labai paprasta ir greita.
Reikės:
1 prancūziško batono (apie 30 cm ilgio),
150 g rūkytos lašišos,
mažo gabalėlio mėlynojo svogūno,
150 g tepamojo varškės sūrio (pvz., „Philadelphia“),
1 arb. š. grūdėtųjų garstyčių,
1 arb. š. alyvuogių aliejaus,
1 arb. š. citrinos sulčių,
žiupsnelio šviežių pjaustytų petražolių,
maltų juodųjų pipirų.
Gaminimas:
Į dubenį sudėkite smulkiais kubeliais pjaustytą lašišą ir mėlynąjį svogūną, dėkite sūrį, garstyčias, supilkite aliejų, citrinos sultis, suberkite petražoles, maltus juoduosius pipirus ir viską gerai išmaišykite.
Nupjaukite prancūziško batono abu galus ir ilgu šaukšteliu išskobkite minkštimą. Tada pridėkite paruošto įdaro, susukite į maistinę plėvelę ir laikykite šaldytuve apie 30 min. Supjaustykite riekelėmis ir patiekite. Skanaus.
Pastaba. Nelaikykite paruošto batono per naktį, nes tada jis bus sumirkęs ir praras traškumą.