Pradinis / Receptai / Makaronai su burokėliais ir rūkytu varškės sūriu

Makaronai su burokėliais ir rūkytu varškės sūriu

Makaronai su burokėliais ir rūkytu varškės sūriu

2 porcijos

Reikės:

200 g kietagrūdžių penne rigate makaronų

200 g šviežių jaunų nedidelių burokėlių

kelių svogūnų laiškų

1 česnako skiltelės

kelių šakelių šviežių čiobrelių

2 šaukštų kokybiško balzaminio acto

100 g rūkyto varškės sūrio

50 g skrudintų lazdynų riešutų

druskos ir maltų juodųjų pipirų pagal skonį

 alyvuogių aliejaus kepti

Gaminimo eiga:

Sūriame vandenyje išvirkite makaronus pagal instrukciją ant pakelio. Burokėlius gerai nuplaukite, jei jie jauni, galite ir nelupti. Burokėlius supjaustykite nedideliais kubeliais.

Keptuvėje alyvuogių aliejuje apkepinkite pjaustytus burokėlius. Kai jie apkeps, įpilkite šiek tiek vandens iš puodo, kuriame verda makaronai, ir trumpai burokėlius patroškinkite, kol suminkštės. Kai vanduo nugaruos, suberkite kapotus česnakus ir svogūnų laiškus, lengvai apkepinkite ir supilkite balzaminį actą, užvirkite, gardinkite druska, pipirais. Nukelkite nuo ugnies. Suberkite smulkiai pjaustytą rūkytą varškės sūrį, išmaišykite ir palikite šiltai.

Makaronus nukoškite ir suberkite į keptuvę su burokėliais bei sūriu. Gerai išmaišykite ir dėkite į lėkštes. Apibarstykite likusiu sūriu ir kepintais lazdynų riešutais.

Renatos Ničajienės receptas

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top
%d bloggers like this: