Pradinis / Receptai / Marinuoti pomidorai su česnakais

Marinuoti pomidorai su česnakais

Jums reikės:

1,5 kg kietų pomidorų (galima naudoti tiek geltonus, tiek žalius, tiek raudonus arba visus iš karto)
10 lauro lapelių (po vieną stiklainiui)
5 česnakų (po 3–4 skilteles vienam stiklainiui)
10 kvapiųjų pipirų žirnelių (po vieną stiklainiui)
10 juodųjų pipirų žirnelių (po vieną stiklainiui)
Žiupsnelio raudonėlio prieskonių

1 litrui vandens:

1,5 šaukšto druskos
5–6 šaukštelių cukraus
3 šaukštai obuolių acto esencijos

Darbo eiga:

Pomidorus nuplauti ir nusausinti. Į stiklainius dėti prieskonių, nuluptas ir supjaustytas česnakų skilteles. Sudėti pomidorus.

Iš vandens, druskos, cukraus ir acto esencijos išvirti marinatą ir verdančiu marinatu užpilti pomidorus. Stiklainius pridengti dangteliais ir sterilizuoti 20 min. Iškelti ir užsukti.

Skanaus!

Trispalviai pomidorai labai tinka tiek vaikams, tiek suaugusiesiems – tikriems lietuviams!

Receptą konkursui atsiuntė Edita A.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top
%d bloggers like this: