Drėgnas sūrio pyragas. Aromatingas, rudeninis, labai gardus prie kavos. Jei neturite moliūgų tyrės, ne bėda. Tiesiog supjaustykite moliūgą kubeliais ir apvirkite su trupučiu druskos. Nukoškite ir sutrinkite iki vientisos masės. Palaukite, kol atvės.
Tešlai reikės:
1,5 puodelio miltų,
1 a. š. kepimo miltelių,
1 a. š. cinamono,
1 a. š. imbiero,
pusės a. š. gvazdikėlių,
1 a. š. muskato,
žiupsnelio druskos,
2 kiaušinių,
pusės puodelio aliejaus,
1 puodelio moliūgų tyrės,
1 puodelio cukraus.
Maskarponės sluoksniui reikės:
250 g maskarponės,
200 g saldinto sutirštinto pieno,
pusės puodelio moliūgų tyrės,
2 v. š. kukurūzų krakmolo.
P. S. Puodelis – 236 ml.
Gaminimo eiga:
Miltus sumaišome su kepimo milteliais, cinamonu, imbieru, gvazdikėliais, muskatu ir druska. Kiaušinius išplakame su cukrumi ir aliejumi. Pilame moliūgų tyrę. Įplakame miltų mišinį. Tešlą supilame į paruoštą kepimo formą.
Maskarponę suplakame su saldintu sutirštintu pienu, moliūgų tyre ir krakmolu. Supilame ir paskirstome ant tešlos.
Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 170 °C temperatūros, apie valandą. Pyragą prapjauname tik visiškai atšalusį. Skanaus!