Reikės:
500 g maltos kalakutienos (patariu pirkti krūtinėlę ir susimalti ją, tada tikrai bus sultingi, purūs ir skanūs maltiniai),
maždaug tiek pat smulkiai tarkuotų (bulvine trintuve) šviežių morkų (aš sutarkavau 5 vidutines morkas),
1 kiaušinio,
druskos,
maltų pipirų,
1 šaukšto (su kaupu) kuskuso kruopų,
aliejaus kotletams kepti,
500 ml natūralaus jogurto.
Darbo eiga:
Maltą mėsą sumaišome su druska, pipirais, kiaušiniu, tarkuotomis morkomis, kuskusu. Turime oranžinės spalvos faršą. Mažiausiai pusvalandį palaikome jį šaldytuve.
Formuojame kotletėlius, iš abiejų pusių apkepame juos įkaitintame aliejuje ir sudedame į troškinimo indą. Į jogurtą įberiame druskos ir išmaišę užpilame jį ant maltinių. Troškiname uždengtame inde ant mažos ugnies 30–40 minučių.
Patiekiame su šviežiomis daržovėmis, virtomis bulvėmis ar kitu mėgstamu garnyru. Skanaus!