Pradinis / Receptai / Naminis pomidorų padažas

Naminis pomidorų padažas

Reikės:

3 kg sunokusių pomidorų, gali būti ir pernokę

1 šaukšto alyvuogių aliejaus

2 vidutinio dydžio svogūnų

2 česnako skiltelių

gabalėlio imbiero šaknies

½ šaukštelio raudonos aitriosios paprikos miltelių

šakelės raudonėlių

3 šaukštelių druskos

3 šaukštų cukraus

50 ml obuolių acto

Gaminimo eiga:

Pomidorus nuplikykite verdančiu vandeniu, perliekite šaltu vandeniu ir nulupkite. Supjaustykite gabaliukais, sudėkite į puodą su trupučiu aliejaus ir troškinkite ant mažos ugnies, kol suminkštės.

„Troškintus pomidorus pertrinkite per sietelį ir supilkite atgal į puodą. Ten pat suberkite susmulkintus svogūnus ir česnakus, tarkuotą imbierą, paprikų miltelius, įmeskite raudonėlio šakelę. Kai pomidorų tūris sumažės per pusę, suberkite druską, cukrų, įpilkite acto. Dar kartą užvirkite ir supilstykite į stiklainius.

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top
%d bloggers like this: