Reikės:
2 puodelių miltų (1 puodelis – 236 ml),
1 a. š. kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos,
0,75 puodelio cukraus (naudojau rudąjį),
1 a. š. prieskonių – cinamono, imbiero, gvazdikėlių ir muskato mišinio,
0,5 puodelio kambario temperatūros sviesto arba margarino,
2 didelių obuolių,
2 paplaktų kiaušinių,
0,25 puodelio pieno.
Gaminimo eiga:
Miltus sumaišome su druska, cukrumi ir prieskoniais. Šakute įtriname sviestą, kad susidarytų drėgni trupiniai. Obuolius nulupame, išdarinėjame ir supjaustome kubeliais, įmaišome į miltų mišinį. Supilame pieną ir paplaktus kiaušinius. Viską išsukame iki vientisos masės ir sukrečiame į pailgą, kepimo popieriumi išklotą formą.
Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C temperatūros, apie valandą. Iškepusią duonelę penkias minutes paliekame skardoje, vėliau išimame ir paliekame galutinai atvėsti kambario temperatūroje. Skanaus!



