Close Menu
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Facebook Instagram
Facebook Instagram
Žurnalas Lietuvė
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Žurnalas
Žurnalas Lietuvė
Žurnalas
Šiuo metu esate:Pradžia»Receptai»Obuolių duona
Receptai

Obuolių duona

ATNAUJINTA:5 kovo, 2015Komentarų: 01 Min Skaityti
Facebook Twitter Pinterest Telegram LinkedIn Tumblr El. paštas Reddit
Dalintis
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp El. paštas

Reikės:

2 puodelių miltų (1 puodelis – 236 ml),
1 a. š. kepimo miltelių,
žiupsnelio druskos,
0,75 puodelio cukraus (naudojau rudąjį),
1 a. š. prieskonių – cinamono, imbiero, gvazdikėlių ir muskato mišinio,
0,5 puodelio kambario temperatūros sviesto arba margarino,
2 didelių obuolių,
2 paplaktų kiaušinių,
0,25 puodelio pieno.

Gaminimo eiga:

Miltus sumaišome su druska, cukrumi ir prieskoniais. Šakute įtriname sviestą, kad susidarytų drėgni trupiniai. Obuolius nulupame, išdarinėjame ir supjaustome kubeliais, įmaišome į miltų mišinį. Supilame pieną ir paplaktus kiaušinius. Viską išsukame iki vientisos masės ir sukrečiame į pailgą, kepimo popieriumi išklotą formą.

Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C temperatūros, apie valandą. Iškepusią duonelę penkias minutes paliekame skardoje, vėliau išimame ir paliekame galutinai atvėsti kambario temperatūroje. Skanaus!

http://g-blogas.lt

FacebookTweetPin
Dalintis. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Reddit WhatsApp Telegram El. paštas
Ankstesnis straipsnisTortilijų traškučiai
Kitas straipsnis Airijos lietuviai surengė meilės dienai skirtą poezijos vakarą

Susiję straipsniai

Kakava – antioksidantų, geležies ir magnio šaltinis

13 lapkričio, 2025

Neįprastai skanu ir nebrangu, o nustebins net ir gurmanus: V. Radzevičius kviečia paragauti ypatingų patiekalų iš kiaulių liežuvių

13 lapkričio, 2025

Vištienos filė receptai su egzotišku ingredientu

12 lapkričio, 2025
Palikite komentarą Cancel Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

El. paštas

inekta@gmail.com

© 2025 Žurnalas Lietuvė. Prižiūrima Cyber-Network.eu
  • Apie mus
  • Reklama
  • Kontaktai

Įveskite aukščiau ir paspauskite Enter, kad ieškotumėte. Norėdami atšaukti, paspauskite Esc.