Šis patiekalas pagaminamas labai greitai ir paprastai. Toks blynas skaniausias ką tik ištrauktas iš orkaitės, dar karštas supjaustytas ir aplietas švelniai paplakta grietinėle, lydytu šokoladu, karamele ar karamelizuotais vaisiais.
Pagal šį receptą, padvigubinus produktų proporcijas ir naudojant didesnę skardą, galima iškepti net visą tortą. Tereikia kepinį supjaustyti dailiais kvadratėliais ir pertepti plakta grietinėle. Arba dar šiltą ištepti mėgstama uogiene ar kitokiu įdaru ir susukti kaip vyniotinį.
Jums reikės:
300 ml pieno,
100 g varškės,
50 g lydyto sviesto,
2 kiaušinių,
200 g miltų,
nubraukto šaukštelio kepimo miltelių,
1 valg. š. cukraus,
1 arb. š. cukraus su vanile,
žiupsnelio druskos,
2 valg. š. vyšnių iš uogienės ar sirupo,
miltelinio cukraus ir kakavos (pabarstyti),
gabalėlio sviesto (skardai ištepti).
Darbo eiga:
Kiaušinius išplakame su cukrumi. Pilame lydytą sviestą, dedame varškę ir gerai viską išmaišome.
Miltus sumaišome su kepimo milteliais, druska ir vaniliniu cukrumi. Pakaitomis į tešlą pilame pieno ir beriame miltų mišinį (tai darome nenustodami maišyti). Paruoštą tešlą paliekame bent 20–30 minučių pabrinkti.
Supilame tešlą į kepimo popieriumi išklotą ir sviestu pateptą skardą (manosios skardos ilgis – 30, plotis – 24 cm), tolygiai ją paskirstome, išlyginame paviršių ir beriame nuvarvintas vyšnias.
Pašauname kepti į iki 200 °C temperatūros įkaitusią orkaitę. Kepame apie 20–30 min. (neperkepkite).
Blyną dar karštą išimame su popieriumi iš skardos, supjaustome kvadratėliais ir, pabarstę milteliniu cukrumi ir trupučiu kakavos, patiekiame. Labai gardūs aplieti nesaldinta grietinėle. Skanaus!