⅔ puodelio šilto vandens
2–2⅓ puodelių miltų
4–5 g sausų mielių (14 g šviežių)
1⅓ v. š. medaus
2 v. š alyvuogių aliejaus
⅔–1 a. š. druskos
Įdarui:
dviejų vištienos kulšelių mėsos
svogūnų laiškų
~ 130–150 g kubeliais supjaustyto mocarelos sūrio
saldžiarūgščio padažo (galima naudoti paprastą pomidorų padažą ar savo mėgstamą)
~50 g fermentinio sūrio (galima keisti tuo pačiu mocarelos sūriu ar kietuoju)
kelių žiupsnelių prieskonių mišinio
Gaminimo eiga:
Naudojau silikoninę formą (26 cm), todėl aliejaus nenaudojau, bet jei jūsų forma nesilikoninė, patepkite ją trupučiu aliejaus.
Užmaišykite tešlą. Iš tešlos ištampykite didelį blyną ir supjaustykite kvadratėliais. Kiekvieną kvadratėlį šiek tiek patepkite padažu, dėkite po truputį susmulkintos vištienos, kelis kubelius mocarelos sūrio, žiupsnį svogūnų laiškų ir užspauskite tešlos kraštelius, suformuokite kamuoliuką. Dėkite vieną šalia kito į kepimo formą siūlėmis į apačią. Taip užpildykite visą kepimo formos plotą. Ant viršaus užbarstykite likusius svogūnų laiškus, pabarstykite prieskoniais ir užklokite smulkiai tarkuoto sūrio patalu.
Dėkite į orkaitę, įkaitintą iki 225 °C temperatūros, ir kepkite 13–15 min.
Komentarų: 1
Skaniai pavyko. Ačiū už receptą