Vos keletas produktų ir ant stalo puikuojasi nuostabus purus pyragas.
Reikės:
4 kiaušinių
1 stiklinės cukraus
1 kupinos stiklinės miltų
1 arb. š. kepimo miltelių
šviežių slyvų (arba galite naudoti obuolius)
sviesto skardai ištepti
Gaminimo eiga:
Iki baltumo išplakite kiaušinius su cukrumi.
Suberkite, persijotus miltus, sumaišytus su kepimo milteliais. Tešla turi būti tirštoka.
Skiltelėmis supjaustykite slyvas arba obuolius.
Skardą ištepkite sviestu. Sudėkite slyvas ar obuolius ir užpilkite tešlą. Kepkite 180 °C temperatūros orkaitėje, kol gražiai apskrus ir įsmeigus medinį smeigtuką jis bus sausas.
P. S. Dariau iš pusės porcijos ir sunaudojau 4 raudonąsias slyvas. Imkite tokia formą, kad užpylus tešlą skiltelės visiškai nepaskęstų.