Pradinis / Receptai / Rumuniški kotletai „Chiftele“

Rumuniški kotletai „Chiftele“

Rumuniški kotletai

Šiems kotletams reikia iš vakaro virtų bulvių, bet jei tokių neturite, galite naudoti šviežią bulvę – ją tiesiog sutarkuokite burokine tarka ir apkepinkite kartu su daržovėmis. Kotletai minkšti, sultingi ir labai skanūs. Patiks visiems.

4–5 porcijos

Reikės:

  • 1 šaukšto aliejaus
  • 500 g kalakutienos faršo (galite naudoti, kokį mėgstate)
  • 2 nedidelių virtų bulvių su lupena
  • 1 morkos
  • 1 svogūno
  • 2 česnako skiltelių
  • 1 kiaušinio
  • 50 g džiūvėsėlių
  • pagal skonį druskos
  • pagal skonį maltų pipirų
  • 1 šaukštelio smulkintų petražolių arba krapų (galima dėti ir abiejų)
  • aliejaus kepti

Gaminimo eiga:

Nulupkite virtas bulves ir sutarkuokite burokine tarka (jei naudosite ne virtas, tuomet sutarkavę nuspauskite rankomis skystį). Morkas sutarkuokite, svogūnus ir česnakus susmulkinkite. Keptuvėje įkaitinkite šaukštą aliejaus ir apkepinkite smulkintas daržoves (bulvių nereikia kepinti, jei jos virtos), kol jos taps minkštos. Atvėsinkite.

Į maltą mėsą dėkite atvėsintas daržoves, virtas bulves, džiūvėsėlius, kiaušinį, druską, pipirus, berkite smulkintus žalumynus ir gerai išmaišykite.

Formuokite kotletus ir kepkite įkaitintame aliejuje, kol kotletai iškeps. Patiekite iškart, kol šilti, su norimu garnyru.

http://samciouzrasai.blogspot.com

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top
%d bloggers like this: