Jums reikės:
350–400 g miltų,
2 kiaušinių,
200 g minkšto sviesto arba margarino,
2 v. š. majonezo,
stiklinės cukraus (200 ml),
žiupsnelio druskos,
1 a. š. kepimo miltelių,
apie 300 ml džemo, uogienės arba trintų uogų su cukrumi.
Darbo eiga:
Kiaušinius išplakame su cukrumi. Dedame majonezą, paplakame. Sudedame minkštą sviestą ir viską gerai išplakame.
Beriame kepimo miltelius, po truputį – miltus, kol galėsime minkyti. Tešla turi nelipti prie rankų, bet nebūti kieta, tad nepadauginkite miltų.
Imame trečdalį tešlos, padalijame šį gabaliuką į 3 dalis ir dedame juos į šaldymo kamerą, kad sukietėtų. Likusią tešlą iškočiojame arba tiesiog rankomis paskirstome ant kepimo popieriaus per visą kepimo skardą.
Pagrindą ištepame džemu. Ant viršaus burokine tarka sutarkuojame iš šaldymo kameros išimtus tešlos gabaliukus.
Kepame iki 190 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 20 min. (kol gražiai parus). Dar karštą kepinį supjaustome juostelėmis ir leidžiame atvėsti. Skanaus!
P. S. Labai greitai ir paprastai pagaminami sausainiai. Kuo mažiau miltų bersite, tuo minkštesni ir skanesni bus! Puikus būdas sunaudoti uogienę.