Pradinis / Receptai / Sausainiai su riešutais

Sausainiai su riešutais

Sausainiai trapūs ir aromatingi. Kuo plonesni, tuo skanesni. Puikus užkandis prie arbatos. Kitą kartą tik riešutus naudočiau be luobelių, kad skonis būtų kiek švelnesnis.

Reikės:

150 g sviesto,
150 g rudojo cukraus,
6 v. š. klevų sirupo,
20 g vanilinio cukraus,
1 kiaušinio,
230 g miltų,
100 g rupiai maltų lazdyno riešutų,
1 a. š. kepimo miltelių,
5 g druskos.

Gaminimo eiga:

Sviestą iki purumo išsukame su cukrumi, vaniliniu cukrumi ir klevų sirupu. Įplakame kiaušinį. Įmaišome miltus, kepimo miltelius, druską ir riešutus.

Tešlą įsukame į maistinę plėvelę ir suformuojame pailgą dešrą. Padedame į šaldytuvą nakčiai.

Atšalusią tešlą pjaustome kuo plonesniais griežinėliais, dėliojame skardoje. Kepame orkaitėje, įkaitintoje iki 180 °C temperatūros, kol sausainiai pradeda ruduoti. Leidžiame jiems pravėsti ir tada perkeliame į lėkštę. Skanaus!

http://g-blogas.lt

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top
%d bloggers like this: