Reikės:
- Indelio sutirštinto pieno (saldinto)
- 1 valgomojo šaukšto sviesto
- 50 g juodojo šokolado
- Įvairių pabarstukų
Sutirštintą pieną supilkite į nedidelį puodą storu dugnu, įdėkite sviestą ir kaitinkite ant nedidelės ugnies. Kartas nuo karto pamaišykite. Sutarkuokite šokoladą ir suberkite į kaitinamą sutirštintą pieną. Dabar jau teks nuolat maišyti, kad masės nepritrauktų prie puodo dugno. Kai braukdami mediniu šaukštu per puodo dugną pamatysite, jog lieka „takelis“, žinokite, kad masė jau paruošta (virimo laikas – maždaug 25 minutės). Krėskite masę į lėkštę ir atvėsinkite iki kambario temperatūros. Masei atvėsus iš jos formuokite nedidelius rutuliukus, juos apvoliokite pasirinktuose pabarstukuose. Į saldainių vidų galite dėti riešutus arba džiovintus vaisius.
Prieš patiekdami uždenkite maistine plėvele ir bent valandą palaikykite šaltai. Skanaus!