Nekeptas pyragas su sūriu „Philadelphia“, plakta grietinėle, sausainiais su šokoladu ir pienišku šokoladu su riešutais. Į sūrio ir grietinėlės masę dedama labai nedaug cukraus, todėl pyragas ne per saldus ir gana gaivus. Pyrago pagrindas gaminamas iš sausainių ir sūrio (ne sviesto). Tai jam suteikia savotiško skonio ir minkštumo.
Pagrindui reikės:
250 g sausainių su šokolado gabaliukais,
60 g sūrio „Philadelphia“.
Sūrio masei reikės:
300 g sūrio „Philadelphia“,
370 g riebios grietinėlės,
100 ml vandens,
30 g želatinos,
70 g cukraus,
1 a. š. vanilės ekstrakto,
125 g sausainių su šokolado gabaliukais.
Glaistui:
100 g pieniško šokolado su riešutais,
šlakelio grietinėlės,
šaukštelio aliejaus.
Gaminimo eiga:
Tortinę išklojame kepimo popieriumi. Sausainius sumalame ir gerai išmaišome su sūriu. Viską sukrečiame į tortinę ir pirštais suslegiame pyrago pagrindą. Pastatome jį į šaldytuvą.
Želatiną išbrinkiname vos šiltame vandenyje ir ištirpiname virš karštų garų vonelės. Padedame į šalį, kad skystis atvėstų.
Grietinėlę plakame, kol susidaro putos. Sudedame sūrį, vanilę, cukrų ir plakame toliau, kol susidaro tiršta vientisa masė. Plakdami dideliu greičiu, supilame ištirpusią ir pravėsusią želatiną.
Sausainiukus pasmulkiname ir be atlikusių trupinių įmaišome į sūrio ir grietinėlės kremą. Viską supilame ant paruošto, atšalusio sausainių pagrindo. Pyragą paliekame pastovėti kambario temperatūroje.
Šokoladą sulaužome ir ištirpiname su šlakeliu grietinėlės ir šaukšteliu aliejaus. Išmaišome, leidžiame pravėsti, kad nebūtų karštas, ir apšlakstome juo pyrago viršų.
Pastatome pyragą į šaldytuvą ir palaukiame kelias valandas, kad gerai sustingtų.