Jums reikės:
1 pakelio šokoladinių sausainių,
100 g sviesto,
1 v. š. cukraus,
žiupsnelio druskos,
500 g varškės,
500 g maskarponės,
250 ml cukraus,
3 v. š. miltų,
5 kiaušinių,
2 a. š. vanilinio cukraus,
80 ml pieno.
Darbo eiga:
Sausainius sumalame iki miltų, sumaišome su cukrumi, druska, lydytu sviestu. Šią masę sukrečiame į kepimo popieriumi išklotą formą nuimamais šonais (sausainių mase išklojame tik dugną – bus paprasčiau išimti). Laikome šaldytuve, kol pasiruošime varškės masę.
Per sietelį pertrintą varškę sumaišome su maskarpone, cukrumi, miltais, vaniliniu cukrumi ir dėdami po vieną kiaušinį labai gerai išplakame iki vientisos masės. Supilame pieną, dar kartą gerai išmaišome ir supilame viską į formą ant pagrindo. 15 minučių kepame 200 °C temperatūros orkaitėje, tada temperatūrą sumažiname iki 120 °C ir kepame 1 val.
Pyragas skaniausias kitą dieną. Skanaus!