Pradinis / Receptai / Sveikuolių pyragas

Sveikuolių pyragas

sveikuoliuJums reikės:

Tešlai:

200 g miltų
130 g šalto sviesto
Kiaušinio
2 šaukštų vandens
2 šaukštų cukraus (arba cukraus sirupo „Dansukker“)

Įdarui:

150 g sviesto
5 didelių morkų
1 šaukštelio kardamono
2 šaukštelių cinamono
400 ml pieno
200 g cukraus
2 saujų migdolų, graikinių riešutų, žemės riešutų

Darbo eiga:

Į miltus sudėti pjaustytą sviestą, įmušti kiaušinį, įpilti vandens, suberti cukrų arba supilti sirupą ir užminkyti tešlą. Jos rutulį įvynioti į foliją ir valandą palaikyti šaldytuve.

Morkas nuskusti ir sutarkuoti tarka (smulkesne nei burokinė).

Keptuvėje išlydyti sviestą, sudėti morkas ir troškinti apie 15 minučių.

Susmulkinti riešutus, pakepinti ir suberti į morkų masę. Sudėti cukrų, supilti pieną, įberti cinamono, kardamono ir išmaišyti. Troškinti apie pusvalandį.

Išimti tešlą iš šaldytuvo, iškočioti ir dėti į kepimo formą.

Ištroškintą morkų masę sudėti ant tešlos. Pašauti į iki 180 °C temperatūros įkaitintą orkaitę ir kepti 25–30 minučių. Iškepusį pyragą apibarstyti cukraus pudra. Skanaus!

Receptą konkursui atsiuntė Santa Kriščiūnaitė

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top
%d bloggers like this: