Šis patiekalas sukurtas veganams, bet puikiai tinka ir visavalgiams.
2 porcijos
Reikės:
- 150 g tofu
- 1 šaukšto alyvuogių aliejaus
- 1 šaukšto sojų padažo
- 1 šaukšto bulvių krakmolo
Žiedinių kopūstų „ryžiams“:
- 1 didelio žiedinio kopūsto išskirstytais žiedynais
- 2 česnako skiltelių
- 1 cm ilgio imbiero šaknies
- 6 šaukštų šaldytų žirnelių
- šlakelio sezamų aliejaus
- ½ aitriosios paprikos
Gaminimo eiga:
Alyvuogių aliejų, sojų padažą ir bulvių krakmolą sumaišykite, kad neliktų gumulėlių. Sudėkite kubeliais pjaustytą tofu ir išmaišykite, kad tofu pasidengtų padažu. Dėkite į kepimo popieriumi išklotą kepimo skardą ir kepkite 180 °C orkaitėje 15 min. vis pavartydami.
Žiedinį kopūstą sudėkite į virtuvinį kombainą ir susmulkinkite į „ryžius“.
Į keptuvę supilkite sezamų aliejų, sudėkite smulkintas česnako skilteles, tarkuotą imbierą, žirnelius, papriką ir sudėkite žiedinio kopūsto „ryžius“. Maišydami pakepinkite kelias minutes, kol suminkštės.
Į lėkštes dėkite žiedinio kopūsto „ryžius“, o ant viršaus – tofu gabaliukus.