Pradinis / Receptai / Tortas „Malkos po sniegu“

Tortas „Malkos po sniegu“

Jums reikės:

Tešlai:

250 g sviesto,
200 g grietinės,
3 stiklinių miltų,
arbatinio šaukštelio sodos, gesintos actu,
maždaug 1 kg šaldytų vyšnių.

Kremui:

600 g grietinės (30 % riebumo),
1 stiklinės cukraus,
citrinos rūgšties (ant šaukštelio galiuko),
grietinėlės standiklio arba 10 g želatinos.

Darbo eiga:

Malku koliazas

Prieš darydami tešlą, išimame iš šaldiklio vyšnias, kad atšiltų.

Darome tešlą. Burokine tarka sutarkuojame sviestą. Pilame grietinę, beriame miltus, dedame actu gesintą sodą. Užminkome tešlą. Padalijame ją į 15 gabalėlių ir 3 valandas laikome šaldytuve.

Iš kiekvieno tešlos gabalėlio iškočiojame pailgą lapelį (kad tilptų į skardą), per vidurį išilgai dedame vyšnių ir suvyniojame lapelį į vamzdelį (galus gerai užspaudžiame, kad kepant vyšnių sultys neišbėgtų). Taip padarome 15 vamzdelių. Juos kepame iki 200 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje apie 15 min.

Pasigaminame kremą. Grietinę išplakame su cukrumi, trupučiu citrinos rūgšties. Aš subėriau 2 pakelius grietinėlės standiklio, bet galima supilti išbrinkintą, ištirpintą ir atvėsintą želatiną. Kremą dedame į šaldytuvą, kad šiek tiek sutirštėtų.

Iškepusius vamzdelius atvėsiname. 5 vamzdelius dedame į lėkštę vieną šalia kito, užpilame kremo. Ant viršaus į tarpus dedame dar 4 vamzdelius, ant jų vėl pilame kremo. Tada ant viršaus dedame 3 vamzdelius, pilame kremo ir t. t. Pagamintą tortą dedame į šaldytuvą, kad sustingtų. Skanaus!

P. S. Tortas patiks net ir tiems, kurie nemėgsta saldžių kepinių, nes jis nėra labai saldus. Puikus kremo ir rūgščių vyšnių derinys. Tortas gali atrodyti riebus, nes kremui naudojama daug riebios grietinės, bet iš tikrųjų jis labai gaivus.

http://aj-receptai.blogspot.com

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top
%d bloggers like this: