Drėgnas, ne per saldus, labai skanus ir įspūdingas tortas.
Torto lakštams:
2 kiaušinių
200 g cukraus
pusės skardinės (200 g) karamelės („Rududu“)
200 g grietinės
200 g miltų
1 šaukštelio kepimo miltelių
1 šaukštelio sodos
Grietinėlės kremui:
450 g grietinėlės (35 proc.)
2 šaukštų cukraus
1 šaukštelio vanilės ekstrakto
Karamelės kremui:
100 g minkšto sviesto
pusės skardinės (200 g) karamelės („Rududu“)
100 g sūdytų kepintų riešutų
Šokoladiniam sluoksniui:
150 g pieniško šokolado
⅓ puodelio (80 ml) pieno
Sirupui:
50 ml virinto vandens
1 šaukšto cukraus
Tortui papuošti:
2 mažų „Snickers“ šokoladukų
kelių sūdytų riešutų
plaktos grietinėlės
Šokoladiniam glajui:
100 g juodojo šokolado
25 g sviesto
35 ml pieno
Karamelei:
Karamelės receptas čia
Gaminimo eiga:
Pirmiausia gaminkite biskvitą. Kiaušinius išplakite su cukrumi iki purios, baltos masės. Dėkite karamelę, išplakite. Pilkite grietinę, gerai įmaišykite. Miltus, kepimo miltelius ir sodą sumaišykite atskirame dubenyje. Vėliau dalimis įsijokite į tešlą ir sumaišykite su kitais produktais, kol neliks sausų miltų. Nepermaišykite. Biskvitinę tešlą padalykite į dvi lygias dalis. Supilkite į riebalais pateptas ir kepimo popieriumi išklotas 20–22 cm skersmens formas ir dėkite į iki 180 laipsnių įkaitintą orkaitę kepti apie 30–35 minutes (160 laipsnių orkaitę su ventiliatoriumi). Iškepusius biskvitus 5 minutėms palikite formoje, tada išimkite ir visiškai atvėsinkite ant grotelių. Nulupkite kepimo popierių ir kiekvieną biskvitą supjaustykite į 2 dalis. Turėsite 4 biskvitus.
Grietinėlę išplakite su cukrumi ir vanile. Padėkite į šalį.
Sirupui vandenį sumaišykite su cukrumi.
Karameliniam kremui minkštą sviestą sumaišykite su karamele ir smulkintais sūdytais kepintais riešutais.
Šokoladiniam sluoksniui šokoladą išlydykite piene ant garų vonelės arba mikrobangų krosnelėje. Gerai išmaišykite.
Surinkite tortą. Į kepimo formą dėkite biskvitą, sulaistykite sirupu, pilkite trečdalį šokoladinio kremo, tepkite pusę grietinėlės. Toliau vėl dėkite biskvitą, laistykite sirupu, pilkite šokoladą, tepkite karamelinį kremą. Dėkite trečią biskvitą, sulaistykite, apliekite šokolado sluoksniu, tepkite likusią grietinėlę. Uždėkite paskutinį biskvitą.
Surinktą tortą dėkite į šaldytuvą bent nakčiai sustingti.
Pasigaminkite šokoladinį glajų. Pieną su sviestu pakaitinkite, kol sviestas ištirps, o pienas įkais. Į dubenį su gabalėliais sulaužytu šokoladu pilkite karštą pieno ir sviesto masę ir palikite keletą minučių pastovėti, o tada gerai išmaišykite.
Šiek tiek atvėsusį šokoladinį glajų pilkite ant torto viršaus, paskleiskite su mentele, kad nubėgtų kraštai. „Snickers“ šokoladukus pasmulkinkite ir sudėliokite torto centre, pabarstykite keliais sūdytais riešutais. Apliekite karamele. Išspauskite kelias gėlytes iš plaktos grietinėlės ir ją šiek tiek apliekite karamele.