Reikės:
- 2 šaukštų alyvuogių aliejaus
- 12 jautienos faršo kukulių
- 1 smulkiai pjaustyto svogūno
- 2 juostelėmis pjaustytų paprikų
- 2 skiltelių česnako
- 1 šaukštelio paprikos miltelių
- 2 šaukštelio malto kumino
- 1 kupino šaukšto rudojo cukraus
- 800 g smulkintų pomidorų skardinėje
- 800 g juodųjų pupelių skardinėje
- saujos šviežių kalendrų smulkintų lapų ir stiebų
- virtų ryžių (garnyrui)
Gaminimo eiga:
Ant vidutinės ugnies dideliame puode įkaitinkite aliejų. Pakepinkite jautienos kukulius, kol apskrus (maždaug 5 min.), trumpam perdėkite į lėkštę. Puode pakepinkite svogūną ir papriką su žiupsneliu druskos. Berkite kalendros stiebus, smulkintą česnaką, paprikos ir kumino prieskonius ir pakepinkite dar minutę. Suberkite cukrų, sudėkite pomidorus, pupeles ir patroškinkite ant silpnos ugnies. Pagal skonį pagardinkite druska. Galiausiai dėkite kukulius į keptuvę ir kepkite uždengę 15 min. Patiekite troškinį su ryžiais, ant viršaus pabarstykite kalendrų lapų.
Shutterstock nuotr.