Jums reikės:
3 pakelių (po 180 g) paprastų sausainių (ypač tinka mažieji „Selgos“ sausainiai),
200 g sviesto,
500 g varškės,
300 g rūgštesnių marmeladinių saldainių,
100 g cukraus,
100 g pieno.
Nuotraukoje parodytas pyragas gamintas iš perpus mažesnio kiekio produktų.
Darbo eiga:
Sviestą išlydome ir sumaišome su cukrumi. Įmaišome varškę ir pieną. Sutrupiname sausainius ir kartu su marmelado kubeliais įmaišome į varškės masę.
Kepimo formą išklojame maistine plėvele ir sukrečiame į ją sausainių ir varškės masę. Arba galime sausainių masę, sukrėstą ant maistinės plėvelės, tiesiog suvynioti (taip ir dariau). Dedame pyragą į šaldytuvą ir palaikome jame per naktį, kad gerai sudrėktų.