Šis keksas – nei per daug saldus, nei riebus, drėgnas ir be galo skanus.
120 g kambario temperatūros sviesto
200 g cukraus
3 kiaušinių
250 g varškės
250 g miltų
½ šaukštelio kepimo miltelių
žiupsnelio druskos
100 g šokolado lašiukų
žiupsnelio vanilinio cukraus
Gaminimo eiga:
Sviestą išsukite su cukrumi, kol masė taps puri. Po vieną įmuškite kiaušinius, kaskart gerai išmaišykite. Sudėkite varškę, pagardinkite vaniliniu cukrumi ir gerai išmaišykite.
Atskirame dubenyje sumaišykite miltus, kepimo miltelius ir druską. Sumaišykite sausus produktus su kiaušinių ir varškės mase. Įmaišykite šokolado lašelius, gerai išmaišykite, kad šokoladas pasiskirstytų po visą masę tolygiai.
Tešlą supilkite į pailgą kekso formą, išklotą kepimo popieriumi.
Keksą kepkite 180 °C temperatūroje apie 50 min. arba kol jis iškeps.
Atvėsinkite ant grotelių.