
Reikės:
- 1 kg 9 proc. riebumo varškės
- 4 kiaušinių
- 12 šaukštų miltų
- 4 šaukštų cukraus
- 1 šaukštelio kepimo miltelių
- 16 g vanilinio cukraus
- kelių saldainių „Karvutė“
- aliejaus virti
- miltelinio cukraus
Gaminimo eiga:
Sutrinkite varškę su cukrumi ir vaniliniu cukrumi, įmuškite kiaušinius ir gerai išmaišykite.
Kepimo miltelius sumaišykite su miltais ir gerai išmaišykite. Miltų neturi būti mažai, nes kitaip spurgytės išvirusios subliukš.
Puode įkaitinkite aliejų.
Drėgnomis rankomis formuokite nedideles spurgytes, į vidų įspauskite po mažą saldainio gabaliuką ir suformuokite spurgą. Virkite gerai įkaitintame aliejuje, kol visiškai išvirs.
Spurgas apibarstykite milteliniu cukrumi.