Pradinis / Receptai / Vasariškas trupiniuotis

Vasariškas trupiniuotis

6–8 porcijos

Reikės:

250 g šilauogių

110 g aviečių

1 stiebo rabarbarų

150 g obuolių

2 šaukštų cukraus

100 g sviesto

140 g miltų

žiupsnelio druskos

Gaminimo eiga:

Įkaitinkite orkaitę iki 180 °C.

Nuplaukite ir nusausinkite uogas, nulupkite rabarbarus. Rabarbarus ir obuolius supjaustykite kubeliais, sumaišykite su uogomis ir cukrumi.

Uogų mišinį sudėkite į kepimo indą.

Miltus sumaišykite su druska. Į miltų masę sutarkuokite šaltą sviestą ir su rankomis padarykite trupinius, panašius į šlapią smėlį.

Trupinius užberkite ant uogų, tolygiai paskirstykite ir dėkite į orkaitę kepti.

Kepkite, kol trupiniai gražiai pagels.

Skanu ir su vaniliniais ledais, ir be jų.

http://samciouzrasai.blogspot.com

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top
%d bloggers like this: