Jums reikės:
maždaug 700 g jautienos,
šlakelio aliejaus,
nedidelio gabalėlio sviesto,
1 svogūno,
1–2 skiltelių česnako,
šaukštelio saldžiųjų paprikų miltelių (labai tinka rūkyta paprika),
džiovintos rupiai maltos aitriosios paprikos (pagal skonį),
pusės šaukštelio kmynų,
pusės šaukštelio šviežių čiobrelių žolės (džiovintų prireiks daugiau),
1–1,5 l jautienos sultinio,
1 saldžiosios raudonosios paprikos,
1 šviežios aitriosios paprikos,
druskos pagal skonį,
400 g konservuotų pomidorų savo sultyse,
šaukšto pomidorų pastos (arba kelių šaukštų natūralaus pomidorų padažo),
kelių bulvių,
1–2 nedidelių morkų.
Darbo eiga:
Storadugniame puode svieste su trupučiu aliejaus kepiname smulkiai kapotą svogūną, kol šis suminkštėja. Dedame mėsos gabalėlius ir kepiname ant didelės ugnies, kol jautiena gražiai iš visų pusių apkepa. Suberiame paprikų miltelius, pagardiname druska, aitriosios paprikos milteliais ir dar šiek tiek maišydami pakaitiname.
Įberiame kmynų, dedame rupiai supjaustytą česnaką ir čiobrelius. Užpilame sultiniu, kad viską apsemtų. Uždengiame dangčiu ir ant mažos ugnies troškiname apie dvi valandas, kol jautiena pasidaro labai minkšta.
Svieste pakepiname griežinėliais supjaustytas morkas ir sudedame į sriubą. Suberiame išvalytą ir nedideliais gabalėliais supjaustytą papriką, pasmulkintą šviežią aitriąją papriką, sutrintus konservuotus pomidorus, pomidorų pastą ir kubeliais pjaustytas bulves. Jei reikia, dar įpilame sultinio. Verdame dar apie pusvalandį (arba kol suminkštėja bulvės). Pagardiname druska ir aitriosios paprikos milteliais, jei reikia.
Patiekdami įspaudžiame citrinos sulčių ir įdedame griežinėlį citrinos. Skanaus!