„Vesterno“ omletas – puikus, sotus patiekalas gerai dienos pradžiai. Gaminant galima žongliruoti įvairiais maisto produktais. Į šį patiekalą galite dėti įvairias užsilikusias šaldytuve daržoves ir mėsos likučius.
Šis omletas yra kepamas orkaitėje pusryčiams, bet puikiai tiks ir pietums ar vakarienei.
4 porcijos
Reikės:
- 8 kiaušinių
- 1 stiklinės pieno
- ½ šaukštelio druskos
- 300 g turimo kumpelio, dešros ar kitokios mėsos
- 150 g tarkuoto fermentinio sūrio
- 1 smulkinto svogūno
- 1 saldžiosios paprikos
- 10 vyšninių pomidorų
- svogūnų laiškų
Gaminimo eiga:
Dubenyje išplakite kiaušinius su druska ir pienu. Suberkite smulkintus svogūnus, papriką, sudėkite tarkuotą sūrį, mėsos gabaliukus, suberkite smulkintus svogūnų laiškus ir per pusę perpjautus pomidorus.
Masę supilkite į kepimo indą arba į kepimo indelius.
Kepkite 200 °C orkaitėje apie 45 min.
Skanu su juoda duona.