Besiruošdama išleisti pirmą šalyje kulinarinį vadovėlį mokykloms, šį trečiadienį Lietuvos kulinarinio projekto „Virtuvės mitų griovėjai“ komanda Vilniaus savivaldybės prieigas užvertė daugiau kaip trimis tonomis miltų – pristatė naują socialinę akciją „VMG tikras“.
Akcija pradėta Europos aikštėje iškilusia miltų maišų barikada. Ja buvo siekiama atkreipti dėmesį į natūralių produktų ir tikro maisto gamybos svarbą. Komandai ypač svarbu tai, kaip šią vertybę įskiepyti vaikams ir jaunimui, – ji kartu su Švietimo ir mokslo ministerija parengė vadovėlį.
„Artėjant rudeniui, grįždami į darbus ir mokslus vėl imame skubėti, bėgti ir dažnai laiką taupome atsisakydami valgymo namie: užuot ką nors pasigaminę, renkamės valgyti nesveiką sumuštinį ar kebabą pakeliui. Šia akcija norime priminti žmonėms, kuo svarbi kokybiška mityba“, – sako projekto vadovas kulinaras Alfas Ivanauskas.
Akcija „VMG tikras“ pradėta blynų kepimu tiesiog Europos aikštėje. Joje dalyvavo ir meras Artūras Zuokas. „Kokybiškas maistas bus tada, kai patys būsime visiškai atsakingi už tai, ką valgome. Kviečiu visus vartoti kuo daugiau natūralių produktų, o ne jų pakaitų“, – ragaudamas miltinį blyną su grietine, apibarstytą įvairiomis šviežiomis lietuviškomis uogomis, sakė Vilniaus meras.
Akcijai parengtu specialiu manifestu žmonės raginami maistą kuo dažniau gaminti namie, o ne pirkti paruoštus pašildomus gaminius parduotuvėse.
Vilniaus m. sav. inf.