Reikės:
250 g šilauogių
250 g maskarponės
200 g 30 proc. riebumo grietinėlės
60 g miltelinio cukraus
200 g biskvitinių sausainių (pirštelių)
1 puodelio užplikytos kavos
citrinos žievelės
5 g vanilės ekstrakto
Gaminimo eiga:
Dubenyje sumaišykite maskarponę, miltelinį cukrų, vanilės ekstraktą ir citrinos žievelę.
Plaktuvu išplakite grietinėlę iki standžios konsistencijos. Išplaktą grietinėlę atsargiai įmaišykite į maskarponės mišinį.
Sausainius pamirkykite kavoje ir dėkite į stiklines. Užtepkite sluoksnį maskarponės, gausiai užberkite šilauogių, tuomet vėl dėkite sausainių, maskarponės, šilauogių. Jeigu indai aukšti, galite padaryti ir dar vieną sluoksnį.
Papuoškite kakava, mėtų lapeliais ir patiekite.
„Iki“ receptas