Dar gana neseniai daugeliui lietuvių Helovinas buvo šventė, pažįstama tik iš Holivudo filmų, tačiau šiandien situacija visiškai pasikeitusi. Helovinas vis labiau įsitvirtina lietuvių namuose, rodo ir šiemet net 34 proc. išaugę Helovino dekoracijų pardavimai. Pirkėjai renkasi ne tik šventines dekoracijas: visą spalį iš lentynų šluoja ir moliūgus, ir saldymynus bei sveikesnes jų alternatyvas – užkandžius be cukraus, vaisius, riešutus.
Nuotaikingas receptas šiai šventei akimirksniu bus išgraibstytas šventės svečių.
Reikės: mėgstamų dešrelių, sluoksniuotos tešlos, pomidorų padažo, garstyčių arba majonezo.
Gaminame:
1.Atšildykite sluoksniuotą tešlą patepkite pomidorų padažu ir supjaustykite siauromis juostelėmis.
2.Dešreles chaotiškai apvyniokite tešlos juostelėmis, kad jos primintų mumijos tvarsčius. Viename dešrelės gale palikite tarpelius.
3.Kepimo skardoje patieskite lakštą kepimo popieriaus, šiek tiek jį patepkite aliejumi. Sudėkite į tešlos juosteles suvyniotas dešreles ir 15-20 min. kepkite 180 laipsnių temperatūroje, kol tešla taps auksinė ir traški.
4.Ištrauktoms dešrelėms leiskite šiek tiek atvėsti, tuomet paliktuose tarpuose garstyčių ar majonezo taškeliais nupieškite mumijų akis.
