Close Menu
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Facebook Instagram
Facebook Instagram
Žurnalas Lietuvė
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Žurnalas
Žurnalas Lietuvė
Žurnalas
Šiuo metu esate:Pradžia»Receptai»Falafelių salotos su jogurto užpilu
Receptai

Falafelių salotos su jogurto užpilu

ATNAUJINTA:4 kovo, 2016Komentarų: 01 Min Skaityti
Facebook Twitter Pinterest Telegram LinkedIn Tumblr El. paštas Reddit
Dalintis
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp El. paštas

Falafeliams:

1 stiklinės džiovintų avinžirnių (220 g),
1 nedidelio svogūno,
1−2 česnako skiltelių,
saujelės šviežių petražolių,
šaukštelio kuminų,
šaukštelio kalendrų,
¼ šaukštelio aitriųjų paprikų (nebūtinai),
¼ geriamosios sodos,
2 šaukštų citrinos sulčių,
1 kiaušinio,
1 šaukšto miltų,
3 šaukštų sezamo sėklų,
druskos,
maždaug 2 stiklinių aliejaus gruzdinimui.

Užpilui:

nedidelio indelio natūralaus jogurto,
2 šaukštų alyvuogių aliejaus,
šaukštelio cukraus,
2 šaukštų citrinos sulčių,
žiupsnelio druskos.

Salotoms:

mėgstamų salotų lapų,
raudonųjų svogūnų,
agurkų,
vyšninių pomidorų.

Gaminimas:

Džiovintus avinžirnius užpilkite šaltu vandeniu ir brinkinkite per naktį (arba maždaug 12 val.).
Tada juos suberkite į maisto smulkintuvą, įmuškite kiaušinį, supilkite citrinos sultis, sudėkite šiek tiek pasmulkintus svogūną, česnaką ir petražoles, suberkite grūstus arba maltus prieskonius (kuminą, kalendrą, aitriąsias paprikas). Trinkite, kol ingredientai susimaišys. Nesistenkite visko sutrinti į košelę, svarbu, kad neliktų didelių gabaliukų (ypač svogūno ar česnako).
Gautą masę sudėkite į dubenį, suberkite miltus, geriamąją sodą, sezamo sėklas ir išmaišykite.
Giliame puode ar gruzdintuvėje įkaitinkite aliejų.
Rankomis suformuokite nedidelius maltinukus, juos atsargiai dėkite į aliejų ir gruzdinkite iš abiejų pusių, kol gražiai apskrus.
Paruoškite užpilą. Jogurtą sumaišykite su aliejumi, citrinos sultimis, cukrumi ir druska.
Falafelius patiekite su salotomis ir užpilu.

http://www.isbandytireceptai.com

FacebookTweetPin
Dalintis. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Reddit WhatsApp Telegram El. paštas
Ankstesnis straipsnis12 įdomių faktų apie Vilniaus turistus
Kitas straipsnis Kaimo bendruomenėms – milijonas eurų

Susiję straipsniai

Skrebučiai su morkų ir varškės užtepėle

3 spalio, 2025

Antiena su šilauogėmis: gurmaniškas receptas už prieinamą kainą

3 spalio, 2025

Sveikesni morkų ir obuolių keksiukai

1 spalio, 2025
Palikite komentarą Cancel Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

El. paštas

inekta@gmail.com

© 2025 Žurnalas Lietuvė. Prižiūrima Cyber-Network.eu
  • Apie mus
  • Reklama
  • Kontaktai

Įveskite aukščiau ir paspauskite Enter, kad ieškotumėte. Norėdami atšaukti, paspauskite Esc.