Close Menu
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Facebook Instagram
Facebook Instagram
Žurnalas Lietuvė
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Žurnalas
Žurnalas Lietuvė
Žurnalas
Šiuo metu esate:Pradžia»Receptai»Kakava – antioksidantų, geležies ir magnio šaltinis
Receptai

Kakava – antioksidantų, geležies ir magnio šaltinis

Komentarų: 01 Min Skaityti
Facebook Twitter Pinterest Telegram LinkedIn Tumblr El. paštas Reddit
Dalintis
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp El. paštas

Tyrimai rodo, kad mūsų kasdieniai pasirinkimai gali ženkliai paveikti kraujagyslių būklę. Ilgas sėdėjimas prie darbo stalo ir mažas fizinis aktyvumas palaipsniui blogina kraujotaką, skatina arterijų stangrumą ir padidina širdies bei kraujagyslių ligų riziką. 

Vienas iš tokių gėrimų – kakava. Kakava, ypač rūšinė, neperdirbta ir be pridėtinio cukraus, yra turtinga flavonoidų, antioksidantų, magnio ir teobromino. Tyrimai rodo, kad flavonoidai padeda mažinti kraujospūdį, mažina uždegiminius procesus kraujagyslėse. Magnis reguliuoja širdies ritmą ir kraujospūdį, o teobrominas  mažina stresą, nerimą, suteikia energijos. Aukščiausios kokybės rūšinė kakava vertinama dėl sveikatos, koncentraciją ir nuotaiką gerinančių gyduoliškų savybių. Gali padėti sureaguliuoti cukraus kiekį kraujyje ir sumažinti poreikį saldumynams.

Paruošimo būdas:

Vienam 200 ml puodeliui reikia apie 10-15 g kakavos (maždaug 1 valgomojo šaukšto). Susmulkinkite plytelę peiliu į mažesnius gabaliukus – kakava greičiau ištirps. Nenaudokite verdančio vandens – pakanka 80-90 laipsnių. Užpilkite susmulkintus gabaliukus, išmaišykite, geriausiai suplakite blenderiu – tuomet gėrimas bus kremiškesnis. Kakava skani visiškai be jokių priedų – cukraus, pieno ir saldiklių. 

Galima papildomai pagardinti šviežiai maltais kvapniais prieskoniais – ceilono cinamonu, kardamonu ar medumi. 

 

FacebookTweetPin
Dalintis. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Reddit WhatsApp Telegram El. paštas
Ankstesnis straipsnisLietuvos gyventojai priprato prie augančių maisto kainų: mažiau riboja pirkinius
Kitas straipsnis Čikagos lietuvių bėgimo klubas: kojos – bėgimui, širdis – džiaugtis gyvenimu

Susiję straipsniai

Neįprastai skanu ir nebrangu, o nustebins net ir gurmanus: V. Radzevičius kviečia paragauti ypatingų patiekalų iš kiaulių liežuvių

13 lapkričio, 2025

Vištienos filė receptai su egzotišku ingredientu

12 lapkričio, 2025

Mėgstami bananai

11 lapkričio, 2025
Palikite komentarą Cancel Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

El. paštas

inekta@gmail.com

© 2025 Žurnalas Lietuvė. Prižiūrima Cyber-Network.eu
  • Apie mus
  • Reklama
  • Kontaktai

Įveskite aukščiau ir paspauskite Enter, kad ieškotumėte. Norėdami atšaukti, paspauskite Esc.