Pastaraisiais metais pistacijos išgarsėjo kaip nepamainomas desertų ingredientas. Viena iš priežasčių – populiarumą išlaikęs Dubajaus šokoladas ir skirtingi jo įkvėpti desertai: Dubajaus stiliaus tartaletė, spurga ir net kanelės. Pistacijų paklausa auga ir produktų iš riešutų kategorijoje – pirkėjai vis dažniau renkasi ne tik žemės riešutų, bet ir pistacijų kremus, pastas. Tačiau šie išraiškingo skonio riešutai slepia kur kas daugiau galimybių nei vien saldūs malonumai. Žalsvos ir traškios pistacijos gali paversti net nesudėtingą lašišos patiekalą tikru gurmanišku atradimu.
Pistacijos – vieni labiausiai pamėgtų riešutų visame pasaulyje, Lietuvoje taip pat. Apskritai riešutus, kuriuos į savo racioną ragina įtraukti sveikos mitybos žinovai, lietuviai mėgsta vis labiau. Tarp populiariausių – anakardžiai, žemės riešutai, o daugiausiai nuperkama būtent pistacijų.
Porcijos: 4
Gaminimo laikas: 20 min.
Reikės: 4 lašišos filė gabalėlių (maždaug po 200 g), 400 g sūdytų pistacijų, alyvuogių aliejaus.
Gaminame:
- Pistacijas susmulkinkite į trupinius naudodami maisto smulkintuvą arba peilį.
- Lašišos filė iš abiejų pusių patepkite aliejumi ir gausiai apvoliokite smulkintose pistacijose. Gerai prispauskite jas prie žuvies.
- Dėkite lašišą ant kepimo popieriumi išklotos kepimo skardos ir šaukite į iki 200° C įkaitintą orkaitę. Po 8-10 minučių sumažinkite temperatūrą iki 180° C ir kepkite dar apie 10 minučių. Išimkite iš orkaitės ir patiekite. Jei norite, pagardinkite trupučiu išspaustos citrinos.
