Close Menu
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Facebook Instagram
Facebook Instagram
Žurnalas Lietuvė
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Žurnalas
Žurnalas Lietuvė
Žurnalas
Šiuo metu esate:Pradžia»Receptai»Neįtikėtinai lengvas obuolių pyragas rudeniui
Receptai

Neįtikėtinai lengvas obuolių pyragas rudeniui

Komentarų: 02 Min Skaityti
Facebook Twitter Pinterest Telegram LinkedIn Tumblr El. paštas Reddit
Dalintis
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp El. paštas

Vėstantys orai reiškia, kad namai vis dažniau pakvimpa kepiniais. Kaip obuoliai – vieni perkamiausių vaisių, taip ir jų pyragas – daugeliui skaniausias desertas.

Porcijos: 10; Kepimo laikas: 55 min.

Reikės: 300 g obuolių, 2 šaukštų citrinos sulčių, 3 kiaušinių, 250 g cukraus, 275 g miltų, 2 ½ šaukštelio kepimo miltelių, 100 g sviesto, 110 g graikiško jogurto, 1 šaukšto šviežiai tarkuotos citrinos žievelės. Jei norite, galite įdėti mėgstamų prieskonių: ½ šaukštelio cinamono, imbiero, šiek tiek muskato, taip pat saujelę mėgstamų riešutų.

Gaminame:

  1. Įkaitinkite orkaitę iki 175 °C.
  2. Torto formą apipurkškite aliejumi (arba patepkite sviestu) ir išklokite kepimo popieriumi, tada apipurkškite ir popierių.
  3. Obuolių nelupkite, bet pašalinkite jų šerdį, sėklas ir grubiai pasmulkinkite. Maisto smulkintuve arba dideliame trintuve sutrinkite obuolių gabaliukus ir citrinos sultis, kol gausite beveik tyrę.
  4. Į didelį dubenį sudėkite cukrų, kiaušinius ir išplakite, kol masė taps lengva ir puri. Miltus su kepimo milteliais persijokite ir po truputį įmaišykite į dubenį kartu su kambario temperatūros sviestu. Maišykite, kol masė taps vienalytė, tada įmaišykite jogurtą.
  5. Į pyrago tešlą įmaišykite sumaltus obuolius, tarkuotą citrinos žievelę ir sumaišykite. Supilkite į paruoštą pyrago formą.
  6. Kepkite 50–60 minučių, bet prieš išimant iš orkaitės patikrinkite su dantų krapštuku, ar iškepė. Įsmeigtas į vidurį ir ištrauktas jis turi likti švarus. Palikite atvėsti apie 15 minučių, tada nuimkite torto formos šonus. Prieš pjaustydami ir patiekdami, palikite visiškai atvėsti.  Skanaus!
FacebookTweetPin
Dalintis. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Reddit WhatsApp Telegram El. paštas
Ankstesnis straipsnisLietuvoje lieka tik kas dvidešimtas užsienio studentas
Kitas straipsnis Stilingos kompiuterio kėdės: spalvos, tekstūros ir ergonomika

Susiję straipsniai

Nauja balandėlių interpretacija – balandėlių sriuba

19 rugsėjo, 2025

Aistringieji italai ir jų gastronomija – neatskiriami

18 rugsėjo, 2025

Vynuogių tartaletė

2 rugsėjo, 2025
Palikite komentarą Cancel Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

El. paštas

inekta@gmail.com

© 2025 Žurnalas Lietuvė. Prižiūrima Cyber-Network.eu
  • Apie mus
  • Reklama
  • Kontaktai

Įveskite aukščiau ir paspauskite Enter, kad ieškotumėte. Norėdami atšaukti, paspauskite Esc.