Close Menu
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Facebook Instagram
Facebook Instagram
Žurnalas Lietuvė
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Žurnalas
Žurnalas Lietuvė
Žurnalas
Šiuo metu esate:Pradžia»Receptai»Pomidorai – ne vien salotoms
Receptai

Pomidorai – ne vien salotoms

Komentarų: 01 Min Skaityti
Facebook Twitter Pinterest Telegram LinkedIn Tumblr El. paštas Reddit
Roasted Tomato Soup with cream in a white bowl. Grey background. Close up.
Dalintis
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp El. paštas

Ruduo – ne tik moliūgų ir obuolių, bet ir sultingiausių pomidorų šėlsmo metas. Trumpėjant dienoms ir vėstant orams, pomidorų mūsų lėkštėse turėtų atsirasti kuo daugiau, kadangi jie ne tik atveria neaprėpiamas kulinarinių eksperimentų galimybes, bet ir turi daugybę savijautą bei nuotaiką gerinančių naudingųjų medžiagų.

Kreminė pomidorų ir sūrio sriuba

Porcijos: 4; Gaminimo laikas: 25 min.;

Reikės: 1 kg pomidorų, 1 svogūno, 2 skiltelių česnako, 500 ml daržovių sultinio, 100 ml grietinėlės arba kokosų pieno, 50 g kietojo sūrio (pavyzdžiui, parmezano), 2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų pagal skonį.

Gaminame:

1.Dideliame puode įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol suminkštės. Įdėkite susmulkintą česnaką ir kepkite dar 1 minutę.

2.Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu, nulupkite odeles ir stambiai supjaustykite. Sudėkite į puodą.

3.Įpilkite sultinį, pagardinkite druska, pipirais ir žiupsneliu cukraus (jei pomidorai labai rūgštūs). Užvirinkite, tada sumažinkite ugnį ir virkite 15-20 minučių, kol pomidorai visiškai suminkštės.

4.Nukelkite puodą nuo ugnies. Sutrinkite sriubą trintuvu iki vientisos, kreminės konsistencijos. Supilkite grietinėlę arba kokosų pieną ir įmaišykite tarkuotą sūrį. Dar šiek tiek pakaitinkite, bet neužvirkite.

5.Patiekite sriubą karštą, papuoštą žolelėmis.

FacebookTweetPin
Dalintis. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Reddit WhatsApp Telegram El. paštas
Ankstesnis straipsnisKas iš tiesų didina krūties vėžio riziką?
Kitas straipsnis Gavote palikimą su skolomis?

Susiję straipsniai

Naujų skonių tradiciniai kotletai

24 spalio, 2025

Palangiškė Vida daugiau nei 25 metus kolekcionuoja receptų iškarpas

24 spalio, 2025

Sušildys žvarbią dieną: suomiška bulvių ir lašišos sriuba

23 spalio, 2025
Palikite komentarą Cancel Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

El. paštas

inekta@gmail.com

© 2025 Žurnalas Lietuvė. Prižiūrima Cyber-Network.eu
  • Apie mus
  • Reklama
  • Kontaktai

Įveskite aukščiau ir paspauskite Enter, kad ieškotumėte. Norėdami atšaukti, paspauskite Esc.