Ruduo – ne tik moliūgų ir obuolių, bet ir sultingiausių pomidorų šėlsmo metas. Trumpėjant dienoms ir vėstant orams, pomidorų mūsų lėkštėse turėtų atsirasti kuo daugiau, kadangi jie ne tik atveria neaprėpiamas kulinarinių eksperimentų galimybes, bet ir turi daugybę savijautą bei nuotaiką gerinančių naudingųjų medžiagų.
Kreminė pomidorų ir sūrio sriuba
Porcijos: 4; Gaminimo laikas: 25 min.;
Reikės: 1 kg pomidorų, 1 svogūno, 2 skiltelių česnako, 500 ml daržovių sultinio, 100 ml grietinėlės arba kokosų pieno, 50 g kietojo sūrio (pavyzdžiui, parmezano), 2 valgomųjų šaukštų alyvuogių aliejaus, druskos ir pipirų pagal skonį.
Gaminame:
1.Dideliame puode įkaitinkite alyvuogių aliejų. Sudėkite smulkintą svogūną ir kepkite, kol suminkštės. Įdėkite susmulkintą česnaką ir kepkite dar 1 minutę.
2.Pomidorus nuplikykite karštu vandeniu, nulupkite odeles ir stambiai supjaustykite. Sudėkite į puodą.
3.Įpilkite sultinį, pagardinkite druska, pipirais ir žiupsneliu cukraus (jei pomidorai labai rūgštūs). Užvirinkite, tada sumažinkite ugnį ir virkite 15-20 minučių, kol pomidorai visiškai suminkštės.
4.Nukelkite puodą nuo ugnies. Sutrinkite sriubą trintuvu iki vientisos, kreminės konsistencijos. Supilkite grietinėlę arba kokosų pieną ir įmaišykite tarkuotą sūrį. Dar šiek tiek pakaitinkite, bet neužvirkite.
5.Patiekite sriubą karštą, papuoštą žolelėmis.
