Close Menu
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Facebook Instagram
Facebook Instagram
Žurnalas Lietuvė
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Žurnalas
Žurnalas Lietuvė
Žurnalas
Šiuo metu esate:Pradžia»Receptai»Antiena su šilauogėmis: gurmaniškas receptas už prieinamą kainą
Receptai

Antiena su šilauogėmis: gurmaniškas receptas už prieinamą kainą

Komentarų: 02 Min Skaityti
Facebook Twitter Pinterest Telegram LinkedIn Tumblr El. paštas Reddit
Dalintis
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp El. paštas

Antiena – produktas, kurio dažnas neišdrįsta rinktis kasdienai, nes mano, kad ją paruošti gana sudėtinga. Tačiau taip nėra. Tereikia laikytis kelių paprastų taisyklių: pasirinkti tinkamą marinatą, laiką ir kepimo temperatūrą.  Be to, antiena pasižymi ne tik išskirtiniu skoniu, ji ir labai naudinga sveikatai: antienoje gausu baltymų, geležies bei B grupės vitaminų.

Antiena gali tapti išskirtiniu akcentu kasdienėje virtuvėje. Ji puikiai dera tiek su daržovėmis, tiek su vaisiais. Antiena puikiai dera su citrusiniais vaisiais: apelsinais, mandarinais, citrinomis ar greipfrutais. Prie jos puikiai dera ir įvairios prieskoninės žolelės: čiobreliai, rozmarinai, šalavijai. Antiena taip pat dažnai derinama su česnaku ir imbieru – šie pagardai patiekalams suteikia pikantišką aštrumą. Na, o jeigu norite įmantresnių skonių – galite pasigaminti marinatą su raudonuoju vynu ar balzaminiu actu. Jeigu kepate visą antį tai geriausiai daryti iki 160–170 °C įkaitintoje orkaitėje, kol mėsa tampa minkšta, o jos riebalai išsilydo. Priklausomai nuo svorio – visa antis dažniausiai kepa kelias valandas. Kuo didesnis svoris – tuo paukštieną kepti reikės ilgiau – mat vienam anties kilogramui paprastai reikia 40-45 min. Jeigu gaminate anties krūtinėlę tai patartina daryti dviem etapais: pirmiausia keptuvėje apie 6-8 minutes krūtinėlę apkepti odele žemyn, tuomet dar 1-2 minutes pakepti kitą pusę. Krūtinėlę apkepus keptuvėje gamybą rekomenduojama užbaigti iki 180 °C laipsnių įkaitintoje orkaitėje. Tą, priklausomai nuo krūtinėlės dydžio, reikėtų daryti 5–8 minutes. Po kepimo, prieš pjaustant ir dedant į lėkštę būtina leisti mėsai pastovėti, taip ji taps dar minkštesnė. 

Salotos su antiena, šilauogėmis ir gražgarstėmis

Reikės:

170 g keptos antienos

100 g šilauogių (galima keisti mėlynėmis)

50 g gražgarsčių

50 g minkšto ožkų sūrio

2 šaukštų alyvuogių aliejaus

1 šaukšto balzamiko acto

Druskos, pipirų pagal skonį

Gaminimo eiga:

Iškeptą antieną supjaustykite juostelėmis. Į dubenį sudėkite gražgarstes, uogas, antienos gabalėlius. Apibarstykite trupintu ožkų sūriu. Užpilkite alyvuogių aliejaus ir balzamiko acto, pagardinkite druska bei pipirais. Lengvai išmaišykite ir patiekite.  Skanaus!

FacebookTweetPin
Dalintis. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Reddit WhatsApp Telegram El. paštas
Ankstesnis straipsnisTarptautiniame grožio specialistų konkurse teisėjaujanti vizažistė Irma Baltrušaitienė: Lietuvos meistrai atpažįstami ir vertinami
Kitas straipsnis Skrebučiai su morkų ir varškės užtepėle

Susiję straipsniai

Skrebučiai su morkų ir varškės užtepėle

3 spalio, 2025

Sveikesni morkų ir obuolių keksiukai

1 spalio, 2025

Pikantiški morkų ir cukinijų blynai su petražolėmis

30 rugsėjo, 2025
Palikite komentarą Cancel Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

El. paštas

inekta@gmail.com

© 2025 Žurnalas Lietuvė. Prižiūrima Cyber-Network.eu
  • Apie mus
  • Reklama
  • Kontaktai

Įveskite aukščiau ir paspauskite Enter, kad ieškotumėte. Norėdami atšaukti, paspauskite Esc.