Close Menu
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Facebook Instagram
Facebook Instagram
Žurnalas Lietuvė
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Žurnalas
Žurnalas Lietuvė
Žurnalas
Šiuo metu esate:Pradžia»Receptai»Brokolinių ir žiedinių kopūstų salotos
Receptai

Brokolinių ir žiedinių kopūstų salotos

Komentarų: 01 Min Skaityti
Facebook Twitter Pinterest Telegram LinkedIn Tumblr El. paštas Reddit
Dalintis
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp El. paštas

Nuostabios salotos! Padažas labai skanus ir puikiai dera su brokoliniais ir žiediniais kopūstais.

Salotoms:
2 puodelių (480 ml) smulkinto brokolinio kopūsto,
2 puodelių (480 ml) smulkinto žiedinio kopūsto,
6–8 plonai pjaustytų rūkytos šoninės juostelių,
1–2 saliero stiebų,
1 puodelio (240 ml) šaldytų žirnelių.

Padažui:
1 puodelio (240 ml) majonezo,
⅛ puodelio cukraus,
⅓ puodelio parmezano sūrio (smulkiai tarkuoto),
1 arb. šaukštelio baltojo vyno acto,
¼ arb. šaukštelio druskos,
¼ puodelio smulkiai pjaustytų svogūnų.

Gaminimas:

Brokolinius ir žiedinius kopūstus nuplaukite, tada supjaustykite nedideliais žiedeliais ir užpilkite verdančiu vandeniu, palikite 10 min. Po to nupilkite vandenį ir palikite atvėsti (galite brokolinių ir žiedinių kopūstų neplikyti – kaip kam skaniau).

Dideliame dubenyje sudėkite brokolinius, žiedinius kopūstus, pjaustytus salierus, žirnelius ir nedideliais gabaliukais supjaustytą ir pakepintą šoninę.

Atskirame inde paruoškite padažą iš majonezo, cukraus, parmezano sūrio, vyno acto, druskos, svogūnų. Viską išmaišykite.

Užpilkite padažą ant salotų ir gerai išmaišykite.

„Rasos virtuvės užrašai“

FacebookTweetPin
Dalintis. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Reddit WhatsApp Telegram El. paštas
Ankstesnis straipsnisParamos koncertas „Gyva mūsų Žemė“
Kitas straipsnis Dizainerės Dianos Vapsvės modeliais tapusios dainininkės liko sužavėtos

Susiję straipsniai

Skrebučiai su morkų ir varškės užtepėle

3 spalio, 2025

Antiena su šilauogėmis: gurmaniškas receptas už prieinamą kainą

3 spalio, 2025

Sveikesni morkų ir obuolių keksiukai

1 spalio, 2025
Palikite komentarą Cancel Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

El. paštas

inekta@gmail.com

© 2025 Žurnalas Lietuvė. Prižiūrima Cyber-Network.eu
  • Apie mus
  • Reklama
  • Kontaktai

Įveskite aukščiau ir paspauskite Enter, kad ieškotumėte. Norėdami atšaukti, paspauskite Esc.