Pradinis / Receptai / Brokolinių ir žiedinių kopūstų salotos

Brokolinių ir žiedinių kopūstų salotos

Nuostabios salotos! Padažas labai skanus ir puikiai dera su brokoliniais ir žiediniais kopūstais.

Salotoms:
2 puodelių (480 ml) smulkinto brokolinio kopūsto,
2 puodelių (480 ml) smulkinto žiedinio kopūsto,
6–8 plonai pjaustytų rūkytos šoninės juostelių,
1–2 saliero stiebų,
1 puodelio (240 ml) šaldytų žirnelių.

Padažui:
1 puodelio (240 ml) majonezo,
⅛ puodelio cukraus,
⅓ puodelio parmezano sūrio (smulkiai tarkuoto),
1 arb. šaukštelio baltojo vyno acto,
¼ arb. šaukštelio druskos,
¼ puodelio smulkiai pjaustytų svogūnų.

Gaminimas:

Brokolinius ir žiedinius kopūstus nuplaukite, tada supjaustykite nedideliais žiedeliais ir užpilkite verdančiu vandeniu, palikite 10 min. Po to nupilkite vandenį ir palikite atvėsti (galite brokolinių ir žiedinių kopūstų neplikyti – kaip kam skaniau).

Dideliame dubenyje sudėkite brokolinius, žiedinius kopūstus, pjaustytus salierus, žirnelius ir nedideliais gabaliukais supjaustytą ir pakepintą šoninę.

Atskirame inde paruoškite padažą iš majonezo, cukraus, parmezano sūrio, vyno acto, druskos, svogūnų. Viską išmaišykite.

Užpilkite padažą ant salotų ir gerai išmaišykite.

„Rasos virtuvės užrašai“

Komentarai

Jūsų el. pašto adresas nebus viešai skelbiamas. Privalomi laukai žymimi *

*

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Rekomenduojami video:

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top