Close Menu
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Facebook Instagram
Facebook Instagram
Žurnalas Lietuvė
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Žurnalas
Žurnalas Lietuvė
Žurnalas
Šiuo metu esate:Pradžia»Receptai»Bulvienė su voveraitėmis
Receptai

Bulvienė su voveraitėmis

ATNAUJINTA:8 rugpjūčio, 2022Komentarų: 01 Min Skaityti
Facebook Twitter Pinterest Telegram LinkedIn Tumblr El. paštas Reddit
Dalintis
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp El. paštas

5–6 porcijoms reikės:

1 kg šviežių bulvių
700 g šviežių voveraičių (gali būti ir daugiau, jeigu neturite – naudokite pievagrybius)
3 vidutinio dydžio morkų
1 didelio svogūno
100 g rūkytų lašinių (galite naudoti ir sviestą)
1–2 stiklinių pieno
druskos ir pipirų pagal skonį
ryšelio šviežių krapų

Gaminimo eiga:

Bulves nuplaukite, didesnes – supjaustykite ir sudėkite į puodą su vandeniu. Morkas nuskuskite, supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į puodą kartu su bulvėmis.

Lašinius ir svogūną smulkiai supjaustykite ir paspirginkite keptuvėje (jeigu nenaudojate lašinių, pakepinkite svogūno gabalėlius svieste). Kai svogūnai suminkštėja, sudėkite ir troškinkite voveraites dangčiu neuždengtoje keptuvėje tol, kol voveraitės paleis sultis ir nugaruos maždaug pusė susidariusio skysčio.

Išvirusias bulves nukoškite puode palikdami apie ketvirtadalį skysčio. Vėl užkaiskite puodą, supilkite pieną, kad apsemtų bulves, sudėkite kepintą svogūną su grybais, pagardinkite druska bei pipirais. Kai užvirs, apibarstykite smulkintais krapais ir patiekite.

Vytaro Radzevičiaus receptas

FacebookTweetPin
Dalintis. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Reddit WhatsApp Telegram El. paštas
Ankstesnis straipsnisJaukus pokalbis su Jurga Šeduikyte tarp drevėse įsikūrusių bičių
Kitas straipsnis Kokios išlaidos laukia perkant būstą? Pasiruoškite mokesčiams reikalingą sumą iš anksto

Susiję straipsniai

Naujų skonių tradiciniai kotletai

24 spalio, 2025

Palangiškė Vida daugiau nei 25 metus kolekcionuoja receptų iškarpas

24 spalio, 2025

Sušildys žvarbią dieną: suomiška bulvių ir lašišos sriuba

23 spalio, 2025
Palikite komentarą Cancel Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

El. paštas

inekta@gmail.com

© 2025 Žurnalas Lietuvė. Prižiūrima Cyber-Network.eu
  • Apie mus
  • Reklama
  • Kontaktai

Įveskite aukščiau ir paspauskite Enter, kad ieškotumėte. Norėdami atšaukti, paspauskite Esc.