
5–6 porcijoms reikės:
1 kg šviežių bulvių
700 g šviežių voveraičių (gali būti ir daugiau, jeigu neturite – naudokite pievagrybius)
3 vidutinio dydžio morkų
1 didelio svogūno
100 g rūkytų lašinių (galite naudoti ir sviestą)
1–2 stiklinių pieno
druskos ir pipirų pagal skonį
ryšelio šviežių krapų
Gaminimo eiga:
Bulves nuplaukite, didesnes – supjaustykite ir sudėkite į puodą su vandeniu. Morkas nuskuskite, supjaustykite griežinėliais ir sudėkite į puodą kartu su bulvėmis.
Lašinius ir svogūną smulkiai supjaustykite ir paspirginkite keptuvėje (jeigu nenaudojate lašinių, pakepinkite svogūno gabalėlius svieste). Kai svogūnai suminkštėja, sudėkite ir troškinkite voveraites dangčiu neuždengtoje keptuvėje tol, kol voveraitės paleis sultis ir nugaruos maždaug pusė susidariusio skysčio.
Išvirusias bulves nukoškite puode palikdami apie ketvirtadalį skysčio. Vėl užkaiskite puodą, supilkite pieną, kad apsemtų bulves, sudėkite kepintą svogūną su grybais, pagardinkite druska bei pipirais. Kai užvirs, apibarstykite smulkintais krapais ir patiekite.
Vytaro Radzevičiaus receptas