Atvėsus orams ir ilgėjant vakarams, virtuvė vėl tampa jaukumo centru – čia gimsta šilti, paprasti, bet kūrybiški patiekalai.
Gurmaniški bulvių griežinėliai su rūkyta lašiša ir grietinės kremu
Rafinuotas, bet lengvai paruošiamas užkandis, kuris sujungia kasdienišką paprastumą ir gurmanišką skonį. Traški bulvės tekstūra, švelni lašiša ir grietinės kremas sukuria subtilų, bet išskirtinį derinį, kuris atrodo taip pat gerai, kaip ir skamba.
Jums reikės:
3–4 virtų bulvių
100 g rūkytos lašišos
2 šaukštų „Pilos“ grietinės
1 šaukštelio krienų arba šlakelio citrinos sulčių
kelių šviežių krapų šakelių
šlakelio alyvuogių aliejaus
žiupsnelio druskos ir šviežiai maltų pipirų
Paruošimas:
Bulves supjaustykite maždaug 0,5 cm storio griežinėliais. Lengvai apšlakstykite alyvuogių aliejumi ir kepkite keptuvėje ant vidutinės ugnies, kol griežinėliai taps auksinės spalvos ir traškūs kraštuose. Pagardinkite žiupsneliu druskos bei pipirų.
Mažame inde sumaišykite grietinę su krienais arba citrinos sultimis – šis kremas suteiks užkandžiui lengvo gaivumo.
Ant kiekvieno šilto bulvės griežinėlio užtepkite šaukštelį grietinės kremo, uždėkite riekelę rūkytos lašišos ir papuoškite smulkintais krapais.
Patiekite dar šiltus arba kambario temperatūros – lašiša su švelniu bulvės skoniu ir kremine tekstūra atskleis visą savo aromatą.
