Reikės:
7 g sausų mielių
¼ puodelio ir 1 a. š. šilto vandens
½ puodelio ir 1 a. š. cukraus
¾ puodelio šilto pieno
115 g sviesto
1 a. š. citrinos žievelių
1 v. š. citrinos sulčių
5 puodelių miltų
4 kiaušinių
Gaminimo eiga:
Dideliame dubenyje mieles sumaišykite su šiltu vandeniu ir šaukšteliu cukraus. Leiskite pastovėti apie 5 min. Supilkite pieną ir citrinos sultis, sudėkite sviestą, suberkite citrinos žieveles, miltus ir likusį cukrų, įmuškite 3 kiaušinius. Plakite iki vientisos masės, toliau maišydami pamažu suberkite likusius miltus, kol tešla atšoks nuo pirštų, bet liks šiek tiek lipni.
Išverskite tešlą ant švaraus, miltais pabarstyto paviršiaus. Minkykite, kol ji taps vientisa. Perkelkite tešlą atgal į dubenį, uždenkite virtuviniu rankšluostėliu ir palikite stovėti kambario temperatūroje, kol masė padvigubės (maždaug 1,5 val.).
Išverskite tešlą ant darbinio paviršiaus ir padalinkite į dvi lygias dalis. Vieną tešlos dalį padalinkite dar į tris lygias dalis ir iš kiekvienos suformuokite 35–38 cm ilgio virveles ir jas supinkite. Perkelkite pynę į kepimo skardą, išklotą kepimo popieriumi. Pakartokite procesą su likusia tešlos dalimi. Uždenkite paruoštas pynes ir leiskite pastovėti kambario temperatūroje, kol masė padvigubės (apie 1 val.).
Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C. Nedideliame dubenyje išplakite likusį kiaušinį ir arbatinį šaukštelį vandens. Tolygiai aptepkite pynes šiuo plakiniu ir kepkite įkaitintoje orkaitėje apie 22 min., kol gražiai paruduos.
„Rimi“ receptas