Reikės:
6 kiaušinių
100 ml pieno
200 g fetos sūrio
150 g mažų pomidorų
1 svogūno
1 saujos špinatų lapelių
1 mažos cukinijos
50 g Kalamatos alyvuogių
3 česnako skiltelių
2 šaukštelių raudonėlių
½ šaukštelio maltų pipirų
½ šaukštelio druskos
1 šaukšto alyvuogių aliejaus
Gaminimo eiga:
Įkaitinkite orkaitę iki 200 °C temperatūros. Kepimo indą patepkite aliejumi.
Keptuvėje su šlakeliu aliejaus pakepinkite smulkintą svogūną, kol taps skaidrus ir minkštas. Dėkite išspaustus česnakus, smulkintus špinatų lapus ir dar pakepinkite, kol česnakai suminkštės ir paskleis aromatą. Tada sudėkite smulkintą cukiniją, pomidorus, alyvuoges, suberkite raudonėlius ir pakepinkite kelias minutes.
Dubenyje išplakite kiaušinius su pienu. Sudėkite keptuvės turinį, pagardinkite druska bei pipirais, sudėkite fetą (šiek tiek palikite patiekti), gerai išmaišykite ir visą šią masę supilkite į kepimo indą.
Kepkite orkaitėje apie 20 min., kol iškeps. Patiekdami užberkite smulkintos fetos. Valgykite iškart.