Pradinis / Receptai / Graikiškos vištienos ir kruopainių salotos

Graikiškos vištienos ir kruopainių salotos

Jums reikės:

Kruopainiams (kuskusui):

1 stiklinės kruopainių,
2 stiklinių verdančio vandens,
1–2 paprikų,
nedidelės saujelės krapų,
200 g konservuotų žirnelių,
alyvuogių aliejaus,
100 g fetos sūrio,
pipirų, druskos.

Vištienai:

2 didelių vištos krūtinėlių,
1 a. š. kumino,
1 a. š. aitriosios paprikos miltelių,
0,5 a. š. cukraus,
1 a. š. druskos,
šlakelio citrinos sulčių,
alyvuogių aliejaus,
1 a. š. muskato.

Graikiškam padažui:

500 g natūralaus jogurto (geriau riebesnio),
1 didelio ilgojo agurko,
pusės citrinos,
kelių šaukštelių džiovintų mėtų,
druskos, pipirų.

Darbo eiga:

Visų pirma puode kruopainius užpilame verdančiu vandeniu, uždengiame dangčiu ir paliekame maždaug 10 minučių, kad išbrinktų.

Gaminame padažą. Agurką perpjauname išilgai ir su šaukštu išskobiame vidų. Išskobtą agurko dalį sutarkuojame, beriame druskos ir paliekame kelioms minutėms (druska ištrauks iš agurko vandenį). Tada pilame jogurtą, išspaudžiame citrinos sultis, įberiame druskos, pipirų, mėtų.

Papriką supjaustome kubeliais, sumaišome su žirneliais, smulkintais krapais, įberiame druskos ir pipirų. Suberiame išbrinkusius kruopainius, įspaudžiame citrinos sulčių. Viską gerai išmaišome ir suberiame į pačią didžiausią lėkštę, kokią turime.

Gaminame vištieną. Prieskonius sumaišome, įpilame šiek tiek aliejaus, citrinos sulčių. Šiuo mišiniu gerai ištriname vištieną. Kepame apie 4 minutes kiekvieną pusę. Iškepusią vištieną supjaustome griežinėliais.

Lėkštės viduryje, praskirstę kruopainius, dedame paruoštą padažą. Kruopainius apšlakstome alyvuogių aliejumi, apibarstome fetos sūriu, apdėliojame vištiena. Skanaus!

http://vanilinevirtuve.blogspot.com

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top