Jums reikės (20 cm skersmens torto formai):
Biskvitui:
2 kiaušinių,
6 v. š. cukraus,
5 v. š. miltų (su nelabai dideliu kaupu),
1 v. š. krakmolo,
2 v. š. šilto vandens,
1 a. š. (nubraukto) kepimo miltelių.
Kremui:
400 ml grietinėlės,
425 ml indelio mėgstamų konservuotų vaisių (išskyrus ananasus ir kivius),
300 ml jogurto (geriausia naudoti tų pačių vaisių skonio jogurtą),
20 g želatinos,
3 v. š. cukraus.
Darbo eiga:
Biskvitas. Atskiriame trynius nuo baltymų. Trynius išplakame su cukrumi, pamažu pilame vandenį, viską plakame apie 2–3 min., kol ištirpsta cukrus. Baltymus išplakame iki standumo (baltymų paviršius turi būti lygus, blizgantis, neporėtas, masė turi nekristi iš apversto indo). Baltymus po kelis šaukštus dedame į trynius ir labai atsargiai maišome, kad nesukristų. Persijojame miltus, krakmolą, kepimo miltelius. Beriame juos į kiaušinių masę, viską gerai ir labai atsargiai išmaišome – tešla turi išlikti puri. Pilame tešlą į kepimo popieriumi išklotą formą ir kepame iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje 20–30 min. (patikrinkite mediniu pagaliuku biskvito vidurį). Biskvitą atvėsiname ir dalijame į tris lakštus.
Kremas. Želatiną užpilame 60 ml vandens ir paliekame išbrinkti. Jogurtą išimame iš šaldytuvo ir palaikome, kad būtų kambario temperatūros. Grietinėlę su cukrumi išplakame iki standumo. Išbrinkusią želatiną ištirpiname, atvėsiname, labai plona srovele (arba po vieną šaukštą) pilame į jogurtą ir plakame plakikliu. Į jogurtą po kelis šaukštus dedame grietinėlę ir atsargiai maišome šaukštu, kad kremas nesukristų.
Surinkimas. Į apvalią formą dedame vieną biskvito lakštą, sulaistome jį keliais šaukštais nuo vaisių likusio sirupo. Užtepame truputį kremo, dedame pusę supjaustytų vaisių, ant viršaus vėl tepame kremo ir uždengiame biskvitu. Tą patį darome su kitu biskvitu. Tortą stingdome šaldytuve (geriausia jame laikyti per naktį). Puošiame pagal savo norus ir poreikius. Mano tortas puoštas plakta grietinėle ir šokoladu. Skanaus!
P. S. Labai gaivus ir skanus tortas. Gaminau su kriaušėmis ir persikiniu jogurtu, derinys išėjo labai geras. Vaisių galima dėti ir daugiau. Biskvito purumas ir lengvumas labai dera su jogurtiniu kremu.