Pradinis / Receptai / Jūros gėrybių sriuba Pietryčių Azijos motyvais

Jūros gėrybių sriuba Pietryčių Azijos motyvais

_MG_4503Jums reikės:

  • 500 g didžiųjų krevečių su kiautais
  • 200 g šaldytų midijų
  • 1,5 l vandens
  • Šlakelio aliejaus
  • 8 rudųjų pievagrybių
  • 1 raudonos aitriosios paprikos
  • 1 citrinžolės stiebo
  • Gumbo alpinijos (arba imbiero) šaknies
  • 3 žaliosios citrinos lapų
  • 1 valgomojo šaukšto rudojo cukraus
  • 3 valgomųjų šaukštų žuvies padažo
  • 1 žaliosios citrinos sulčių

1-2. Pirmiausia paruoškime krevetes: pašalinkime galvą ir nuimkime likusią kiauto dalį. Kiautų neišmeskime, iš jų gaminsime sultinį. Nuvalytą krevečių mėsą padėkime į šalį.

3. Keptuvėje arba puode storu dugnu įkaitinkime šlakelį aliejaus, sudėkime krevečių kiautus ir kepkime tol, kol šie paraus. Supilkime vandenį, leiskime jam užvirti. Tuomet sumažinkime ugnį ir pavirkime maždaug 5 minutes. Gautą sultinį nukoškime į švarų puodą.

4-5. Paruoškmte citrinžolę: stiebą perpjaukime išilgai, nuimkime viršutinį sluoksnį ir supjaustykime 5 cm ilgio gabaliukais. Juos sutraiškykime spausdami virtuvinio peilio geležtės plokštuma.

6. Į sultinį suberkime pjaustytą citrinžolę, smulkintą alpinijos arba imbiero šaknį, žaliosios citrinos lapus. Pavirkime dar maždaug 5 minutes.

7-8. Suberkime griežinėliais pjaustytą aitriąją papriką ir dar pavirkime porą minučių.

9-10. Nuplautus, nuvalytus ir susmulkintus pievagrybius taip pat berkime į sultinį.

11-12. Metas dėti krevetes ir midijas. Viską virkime, kol krevetės paraus. Labai svarbu nepervirti, nes krevečių mėsa taps labai standi ir praras dalį skonio.

13-15. Vos pastebėję, jog krevetės paraudo ir iškilo į paviršių, nukelkime puodą nuo ugnies, įmaišykime valgomąjį šaukštą rudojo cukraus, supilkime žaliosios citrinos sultis ir žuvies padažą. Pamaišykime, paragaukime, ar nieko netrūksta. Jei ne, nieko nelaukdami pilkime į dubenėlius, papuoškime kalendros šakele arba baziliko lapeliais ir skanaukime.

PALIKTI KOMENTARĄ

Brukalų kiekiui sumažinti šis tinklalapis naudoja Akismet. Sužinokite, kaip apdorojami Jūsų komentarų duomenys.

Taip pat skaitykite:

Scroll To Top