Besiruošiantys karščiausioms vasaros dienoms ne tik rūpinasi, kad šaldiklyje nepritrūktų ledukų, bet ir po kiekvieno apsipirkimo parduotuvėje grįžta nešini maišeliu citrinų. Vanduo su citrina, mėtų lapeliais ar agurku skamba neblogai, ar ne? Tačiau norintiems išbandyti naujus skonius, kurie atgaivins karštą vasaros popietę, siūlome išbandyti nepaprastai skanius nealkoholinius kokteilius, kuriems paruošti užtruksite iki 10 minučių. Nuostabu tai, kad čia atrasite savo vasaros gėrimus, kurie ne tik pasaldins gyvenimą, bet ir bus naudingi jūsų sveikatai.
Gaivusis arbūzų kokteilis
Jeigu nespėjote suvartoti arbūzo, būtinai panaudokite šio vaisiaus likučius nuostabiam vasaros skoniui sukurti. Šiam kokteiliui (vienai porcijai) pagaminti jums prireiks:
- 2 puodelių kubeliais pjaustyto arbūzo;
- pusės žaliosios citrinos;
- ¼ puodelio šviežių mėtų lapelių;
- stiklinės ledukų;
- gazuoto vandens.
Pirmiausia trintuvu sutrinkite arbūzą su žaliosios citrinos sultimis ir mėtų lapeliais iki vientisos masės, tuomet ją perkoškite į stiklinę, pripildytą ledo. Iki stiklinės viršaus įpilkite gazuoto vandens ir švelniai išmaišykite. Papuoškite savo gėrimą mėtų šakele ar citrinos skiltele ir mėgaukitės!
Egzotinis kokteilis „Pina Colados“ mėgėjams
Ledukai ir užburiantis kokoso skonis – šis gaivinantis gėrimas nepaliks abejingų. Būtinai pasirūpinkite šiais ingredientais, kurių užteks dviem kokteiliams:
- stiklinės ananasų sulčių;
- stiklinės pjaustyto ananaso (tiks ir šviežias, ir šaldytas);
- ½ puodelio kokoso vandens;
- ¼ puodelio kokoso grietinėlės;
- pjaustyto ananaso ir mėtų lapelių (patiekti);
- 2 stiklinių ledukų.
Trintuvu sutrinkite ananasus su ananasų sultimis, kokosų vandeniu ir grietinėle ir paruoškite dvi kokteilių stiklines, užpildytas ledukais. Tuomet perkoškite gautą gėrimo masę ir ją supilkite ant ledukų. Puikiai kokteilių išvaizdai rinkitės kokteilių stiklines ar net taures, kurios leis pasijusti tarsi per atostogas – unikalių formų taurių ir stiklinių ieškokite FORMADORE, kur aukščiausia kokybė, klasikiniai bei modernūs dizainai susitinka su puikiais pasiūlymais jūsų vasaros poilsiui! Papuoškite savo kokteilį ananaso skiltele ir šviežių mėtų lapeliais.
Gardi antioksidantų bomba
Ciberžolė yra žinoma kaip stiprus antioksidantas, pasižymintis uždegimo slopinamosiomis savybėmis ir galintis pagerinti odos būklę. Nors ciberžolės skonis daugeliui gali pasirodyti per kartus, šis nuostabus prieskonis puikiai sužaidžia mūsų siūlomame derinyje, kuris, neabejojame, taps vienu jūsų favoritų. Vienai porcijai paruošti jums prireiks:
- 1 apelsino sulčių;
- ½ citrinos sulčių;
- ½ šaukštelio ciberžolės;
- ¼ šaukštelio malto imbiero;
- pusės šaukštelio medaus;
- žiupsnelio juodųjų pipirų;
- stiklinės vandens.
Jei norisi daugiau saldumo, į kokteilinę galite įdėti šaldytą bananą ar saują šaldytų mangų. Visus ingredientus išplakite iki vientisos masės ir supilkite į kokteilių stiklines – jūsų žarnynas jums tikrai padėkos!
Žymusis braziliškas žaliųjų citrinų limonadas
Praeitų metų vasarą socialiniuose tinkluose išpopuliarėjęs žaliųjų citrinų limonadas – vis dar ant bangos, tad jei dar nebandėte, būtinai pasigaminkite! Keturioms porcijoms limonado reikės:
- 4 žaliųjų citrinų;
- 200 ml saldinto sutirštinto pieno;
- 4 stiklinių vandens;
- ledukų.
Pirmiausia kruopščiai nuplaukite citrinas, perpjaukite jas per pusę ar į keturias dalis, išimkite kauliukus ir nepašalinę žievelės sudėkite į trintuvą. Toliau pilkite saldintą sutirštintą pieną, vandenį ir suplakite. Svarbu neplakti per ilgai, nes tuomet gėrimas gali būti pernelyg kartus. Gautą masę perkoškite, jei norisi – įdėkite cukraus ir supilkite gautą limonadą į stiklines su ledukais. Nors ir saldus, šis limonadas tikrai atgaivina!
Nealkoholinė „Margarita“
Klasikinių kokteilių mėgėjai negali nusivilti šia nealkoholine klasikinės „Margaritos“ versija, kurią patiekę originaliose „Margaritos“ taurėse galėsite mėgautis nepaprastu kokteilių vakaru. Ingredientai vienai porcijai:
- 1 stiklinė šviežių žaliųjų citrinų sulčių;
- ½ stiklinės apelsinų sulčių;
- 50 ml agavų ar kito mėgstamo sirupo;
- druskos (taurės krašteliui, jei norisi);
- ledukų;
- žaliosios citrinos skiltelės (patiekti).
Suvilgykite taurės kraštelius žaliosios citrinos skiltele ir panardinkite į druską. Tuomet kokteilių purtyklėje kartu su ledukais sumaišykite šviežias žaliųjų citrinų, apelsinų sultis ir sirupą, kad kokteilis taptų vėsesnis. Į „Margaritos“ taurę įdėkite ledukų ir supilkite kokteilį, jį papuoškite žaliosios citrinos skiltele. O jei norite kitokio skonio „Margaritos“, būtinai paeksperimentuokite su kokosų, mangų ar braškių sirupais. Linkime linksmų kokteilių vakarėlių jūsų namuose!
Partnerio turinys