Close Menu
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Facebook Instagram
Facebook Instagram
Žurnalas Lietuvė
  • Pradinis
  • Naujienos
    • Emigrantai – Lietuvos dalis
    • Ne didmiesčių gyvenimas
    • Aktyvios bendruomenės – Lietuvos stiprybė
    • Lietuvos jaunimas
    • Kultūra
    • Baltiški papročiai šiuolaikiniame pasaulyje
    • Mokslas ir švietimas
    • Karjera
    • Aktualijos
    • Teisė
  • Žmonės
  • Lietuviai svetur
  • Nuomonė
  • Laisvalaikis
    • Kūrybos podiumas
    • Kelionės
    • Kūrybos kampelis
    • Grožis ir mada
    • Kinas, muzika, TV
    • Renginiai, pramogos
    • Knygos
    • Sportas
    • Lietuvos kampeliai
    • Patarimai
  • Namai
    • Šeima ir sveikata
    • Laikas Sau
    • Mūsų augintiniai
    • Augalų pasaulis
    • Receptai
    • Interjeras
Žurnalas
Žurnalas Lietuvė
Žurnalas
Šiuo metu esate:Pradžia»Receptai»Kiaulienos nugarinės vyniotinis su voveraitėmis
Receptai

Kiaulienos nugarinės vyniotinis su voveraitėmis

ATNAUJINTA:11 gruodžio, 2020Komentarų: 02 Min Skaityti
Facebook Twitter Pinterest Telegram LinkedIn Tumblr El. paštas Reddit
Dalintis
Facebook Twitter LinkedIn Pinterest WhatsApp El. paštas
Kiaulienos nugarinės vyniotinis su voveraitėmis. Shutterstock nuotr.

Reikės:

  • 1 kg kiaulienos nugarinės

  • 1 šaukštelio druskos

  • 1 šaukštelio maltų juodųjų pipirų

  • 1 šaukštelio džiovintų čiobrelių

  • 250 g šviežių arba šaldytų voveraičių

  • 2 nedidelių svogūnų

  • 2 šaukštų lydyto sviesto

  • ryšulėlio krapų

  • 20 ml baltojo vyno

  • 50 ml aliejaus

Gaminimo eiga:

Mėsą nuplaukite, nusausinkite ir pašalinkite plėves. Nugarinę atsargiai įpjaukite keliose vietose išilgai raumens. Išmuškite ir suformuokite apie 2 cm storio stačiakampį gabalą, pabarstykite druska, pipirais ir čiobreliais. Padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms pasimarinuoti.

Šviežius grybus nuvalykite, susmulkinkite ir apvirkite pasūdytame vandenyje. Jei grybai šaldyti, juos atšildykite, o tada apvirkite. Svogūnus nulupkite, supjaustykite plonais griežinėliais ir pakepinkite įkaitintame svieste, kol taps skaidrūs. Paruoštus grybus sumaišykite su svogūnais, kapotais krapais, pagardinkite druska, pipirais ir apšlakstykite vynu. Įdarą užtepkite ant išmuštos mėsos, stipriai susukite į vyniotinį ir perriškite virvele.

Iš pradžių vyniotinį iš visų pusių apkepkite keptuvėje įkaitintame aliejuje, o tada valandą kepkite kepimo rankovėje iki 180 °C temperatūros įkaitintoje orkaitėje. Iškepusį vyniotinį patiekite supjaustytą griežinėliais.

Šį ir daug kitų lietuviškų patiekalų receptų rasite knygoje „Lietuviška virtuvė. Tradicinės šventės ir valgiai“ (leidykla „Terra Publica“). Leidinys skirtas visiems, kurie domisi mūsų tautinėmis tradicijomis, jas puoselėja ir, žinoma, trokšta atskleisti dar nežinomas lietuviškos kulinarijos paslaptis. Knyga išleista lietuvių ir anglų kalbomis.

Receptas publikuotas žurnale „Lietuvė“ (Nr. 7).

FacebookTweetPin
Dalintis. Facebook Twitter Pinterest LinkedIn Reddit WhatsApp Telegram El. paštas
Ankstesnis straipsnisPsichologė Rosita Lekavičienė. Apie kitokias šventes
Kitas straipsnis Vilniaus universiteto bioinformatikų komanda – tarp geriausių pasaulyje

Susiję straipsniai

Skrebučiai su morkų ir varškės užtepėle

3 spalio, 2025

Antiena su šilauogėmis: gurmaniškas receptas už prieinamą kainą

3 spalio, 2025

Sveikesni morkų ir obuolių keksiukai

1 spalio, 2025
Palikite komentarą Cancel Reply

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

El. paštas

inekta@gmail.com

© 2025 Žurnalas Lietuvė. Prižiūrima Cyber-Network.eu
  • Apie mus
  • Reklama
  • Kontaktai

Įveskite aukščiau ir paspauskite Enter, kad ieškotumėte. Norėdami atšaukti, paspauskite Esc.