
Pagrindui reikės:
70 g sviesto
200 g paprastų sausainių
50 g kokosų drožlių
1 šaukštelio cinamono
Kremui reikės:
500 g tepamojo sūrio
80 g miltelinio cukraus
70 g grietinės (30 proc. riebumo)
1 kiaušinio
3 kiaušinių trynių
1 citrinos
Gaminimo eiga:
Sutrupinkite sausainius. Ant sutrupintų sausainių suberkite kokosų drožles (jei norite, pyragą galite gaminti ir be kokosų drožlių, tokiu atveju padidinkite sausainių kiekį iki 220 g), suberkite cinamoną ir sudėkite minkštą, kambario temperatūros sviestą. Gauta mase išklokite sviestu išteptą kepimo formą.
Kiaušinius ir trynius švelniai suplakite su milteliniu cukrumi. Sudėkite sūrį ir grietinę. Masę lengvai maišykite, kol neliks gumuliukų. Įtarkuokite citrinos žievelę ir įspauskite ⅓ citrinos sulčių. Viską dar kartą išmaišykite ir dėkite ant sausainių masės.
Formą uždenkite folija ir kepkite 150 °C temperatūros orkaitėje apie 40 min., tada nuimkite foliją ir kepkite dar 20 min. Kad iškeptas sūrio pyragas būtų drėgnesnis ir sultingesnis, kepdami orkaitės apačioje padėkite dubenį su vandeniu.
Iškepusio pyrago viršų galite papuošti mėgstamais vaisiais.
Daugiau: sūriai